Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aşılama oranında son sıradaki Şanlıurfa’nın Tabip Odası Başkanı Dr. Osman Yüksekyayla: “Kentte 18-25 yaş arası gençler aşıya direnç gösteriyor”

Türkiye’de, Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre ikinci doz aşılamada halen yüzde 52 ile kırmızı kategoride kalan tek il olan Şanlıurfa’da aşıya genç nüfusun büyük bir direnç gösterdiği belirtildi. Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Dr. Osman Yüksekyayla, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’nün verilerine göre sayıları 300 bini bulan 18-25 yaş arasındaki gençlerin aşıya direnç gösterdiklerini ve ailelerini de etkilediklerini söyledi.

Medyascope’a konuşan Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Dr. Osman Yüksekyayla, kent olarak salgın karnelerinin iyi olmadığını ve aşı olmak yerine maalesef büyük bedeller ödeyerek bağışıklığın kazanılmaya çalışıldığını söyledi. Şu anda yoğun bakım ve servislerdeki vaka oranının yüzde 50’den fazla azaldığını ama aşı oranında kentin hale kırmızı olan tek il olduğunu söyleyen Yüksekyayla, “Vaka sayası az çünkü insanların büyük kısmı enfekte oldu, çok canlarımızı kaybettik. Mevsimlik işçilerden dolayı kentin 300-400 bin nüfusu hale kent dışında. Test olmak istemeyenler var” dedi. Her yerde aşı standları kurulmasına ve aşıya ulaşmada sıkıntı olmamasına rağmen aşılama konusunda direnç olduğunu söyleyen Dr. Osman Yüksekyayla, “Aşıya karşı en büyük direnci gençlerin gösterdiğini görüyoruz. Kendileri aşı almadığı gibi yakınlarını da etkiliyorlar” diye konuştu.

“Daha önce maskesizler şimdi ise maske takanlar yadırganıyor”

Şanlıurfa’da, insanların artık salgın bitmiş gibi rahat hareket ettiğini de söyleyen Dr. Yüksekyayla, “Salgının ilk dönemlerinde herkes maske takarken ve maskesizler yadırganırken, şimdi maalesef maske takanlar yadırganıyor. Bu rehavet ortamı ve aşıya karşı direnç ile aşılama oranının düşük olması bize yeni dalgalar getirebilir. Herkesi aşı olmaya çağırıyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.