Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu: “Gözümüzü cumhuriyetle açtık, okulumuzu cumhuriyetle okuduk, cumhuriyetle var olduk”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, İstanbul-Vatan Caddesi’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın da katıldığı törenle kutlandı, vatandaşlar Vatan Caddesi’ne akın etti. 29 Ekim törenlerine katılan bir vatandaş, “Gözümü cumhuriyetle açtık, okulumuzu cumhuriyetle okuduk, cumhuriyetle bir şey olduk” dedi. 

“Gözümü cumhuriyetle açtık, okulumuzu cumhuriyetle okuduk, cumhuriyetle bir şey olduk”

Vatan Caddesi’ndeki kutlamalarda, okullar, jandarma ve askeriye de yerini aldı. Kutlamalara katılan ve Medyascope’a konuşan bir vatandaş, “Gözümüzü cumhuriyetle açtık, okulumuzu cumhuriyetle okuduk, cumhuriyetle bir şey olduk” dedi. Kıbrıs gazisi olduğunu söyleyen vatandaş, Atatürk ve silah arkadaşlarına teşekkür etti. 

“Cumhuriyet demek vatan demek, bayrak demek, çocukların geleceği demek” 

Kutlamalara, çocuğu ile katılan bir vatandaş, “Cumhuriyet demek vatan demek, bayrak demek, çocukların geleceği demek” diye konuştu. Bir vatandaş ise cumhuriyeti “meyve”ye benzetti, “Cumhuriyet bir meyve gibi. Köyde doğarsın, sonra şehire getirirsin, okutursun, büyütürsün, sonra yetiştirirsin” şeklinde konuştu. 

29 Ekim kutlamaları devam ediyor

İstanbul’da 29 Ekim kutlamaları tam gün içindeki sergi ve konserlerle devam edecek. 29 Ekim kutlamaları kapsamında Kenan Doğulu ve Mahmut Orhan, Volkswagen Arena’da konser verecek. Saat 19.00’da başlayacak konsere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılacak. Öte yandan İstanbul’un meydanlarındaki kutlamalardan bazıları ise şöyle: 

*Ziynet Sali, Üsküdar Meydanı’nda

*Patron, Bağcılar Meydanı’nda,

*Yüzyüzeyken Konuşuruz, Kadıköy İskele Meydanı’nda,

*Melike Şahin, Topkapı Şehir Parkı’nda,

*Ezgi Eyüboğlu, Ümraniye Dudullu Metro’da İstanbullular ile buluşacak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.