Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni bir insan türü bulundu: “Homo bodoensis”

Araştırmacılar, 500 bin yıl önce Afrika’da yaşayan bir insan türünü “homo bodoensis” olarak adlandırdı. Bodoensis adı, Etiyopya’nın “Awash Nehri Vadisi”ndeki “Bodo D’ae”da bulunan bir kafatasından türetildi.

Bilim insanları tarafından Evrimsel Antropoloji Dergisi’nde yayımlanan araştırma bulguları, yeni adlandırılan bu türün homo sapiens ve Neandertaller ile aynı dönemde var olduğuna işaret ediyor.

“Evrim hakkında konuşmak imkansız hale geldi”

Kanada’daki Winnipeg Üniversitesi’nde çalışan, araştırmanın başyazarlarından Dr. Mirjana Roksandic, “Bu zaman diliminde evrim hakkında konuşmak, insanın coğrafi çeşitliliğini kabul eden uygun bir terminolojinin olmaması nedeniyle imkansız hale geldi” dedi.

Roksandic, Uluslararası Zoolojik Adlandırma Komisyonu’nun isim değişiklikleri için çok sıkı kuralları benimsediğini ve bu yüzden bu yeni türün adlandırılmasının uzun süreceğini belirtti.

“Gordion’un düğümünü çözebilir”

Çalışmanın ortak yazarlarından ve Manoa’daki Hawaii Üniversitesi’nden antropolog Christopher Bae de “homo bodoensis” tanımlaması ile bu önemli dönem hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşabileceklerini, yani adeta “Gordion’un düğümünü çözebileceklerini” söyledi.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.