Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ODTÜ’lüler, öğrencilere burs için İstanbul Maratonu’nda dünya dayanışmasında

İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği, İstanbul’da yaşayan ve İstanbul’a gelecek olan ODTÜ mezunlarının birlikteliğine yönelik birçok etkinlik ve buluşmayı gerçekleştirmek üzere kurulmuş bir dernektir. En önemli ve işlevsel süreçlerden biri ise 1997 yılında ODTÜ öğrencilerinin öğrenimlerine destek amacıyla kurulan Burs Grubu olup, o yıllardan bu yana binlerce öğrencinin okula girişinden mezuniyetine kadar gönüllülerce verilen bağışlarla burs desteğini düzenli olarak sürdürmüştür ve sürdürmektedir.

2013 yılında ise yine burs kaynaklarını arttırabilmek amacıyla İstanbul Maratonu’na ekip olarak katılmaya başlamış ve ondan sonra da her sene 800.000 TL’ye kadar burs toplamıştır. Bu toplanan miktarlar bağımsız denetim firmalarınca denetlenen Burs Fonu’ndan her sene seçilen, öğrenimlerini sürdürmek amacıyla desteğe ihtiyacı olan öğrencilere aktarılmaktadır.  

2020 yılında yaşadığımız pandeminin etkisiyle İstanbul Maratonu ile eşzamanlı olarak dünyada ilk kez yapılan ‘’Bir Günde Dünyayı Koşuyoruz’’ projesinin başarısından sonra 2021 yılında da yine İstanbul Maratonu ile aynı günde ‘’Bir Günde Dünyayı Turluyoruz’’ projesini hayata geçirmiştir. Bu sene yürüme ve koşmanın yanısıra bisiklet ve yüzme de etkinlik kapsamına alınmıştır. Amaç yine dünyanın çevresi kabul edilen 40.000 km mesafeye bir günde yaklaşmak ve bununla beraber açılan burs kampanyalarıyla daha çok öğrenciye umut elini uzatmaktır. 

2020 yılında 86 ülkeden 3468 katılımcıyla 38.893 km katedilerek 670.000 TL toplanarak 126 öğrencinin bir yıllık burs gereksinimi karşılanmıştır. 

2021 yılında ise mesafe hedefi yine hep beraber 40.000 km ve bütün bu etkinlikten 1.000.000 TL destek sağlayabilmektir.  

ODTÜ’lüler öğrencilere burs için İstanbul Maratonu’nda dünya dayanışmasında” yayınımıza buradan ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.