Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 Avustralya Açık: Aşı zorunluluğu ve Novak Djokovic’in turnuvaya katılıp katılmayacağı belirsizliğini koruyor

2022 yılının Ocak ayında düzenlenecek Avustralya Açık Tenis Turnuvası’na katılım için aşı şartı olup olmayacağı hâlâ belirsiz. Aşı durumu hakkında konuşmayı reddeden 2021 Avustralya Açık şampiyonu Novak Djokovic, karar netleşmedikçe organizasyonda yer alıp almayacağını açıklamayacağını belirtti.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, aşı olmamış tenisçilerin katı karantina ve test kurallarına uymaları halinde turnuvada mücadele edebileceğini söyledi. Melbourne’ün bağlı olduğu Victoria eyaletinin yetkililerinden Dan Andrews ise aşısız oyuncuların Melbourne Park’ta korta çıkmasına karşı çıkıyor.  

Üst üste dört, toplamda dokuz Avustralya Açık şampiyonluğu bulunan Novak Djokovic, aşı durumuyla ilgili bilgi vermezken organizasyonun tavrı netleşene kadar turnuvaya katılıp katılmayacağına ilişkin bilgi veremeyeceğini söyledi. Sırp tenisçi varsayımlar üzerinden ilerleyen konuşmaların öznesi olmak istemediğini sözlerine ekledi.

Aktif tek erkekler dünya bir numarası Novak Djokovic, geçen yıl hastalığı geçirmiş ve salgın önlemlerine dikkat etmeden organize ettiği Adria turnuvası nedeniyle yoğun eleştirilerin hedefi olmuştu.

2021 ABD Açık finalinde Daniil Medvedev’e kaybederek 1969’dan sonra takvim yılındaki dört Grand Slam’i de kazanan ilk tenisçi olma şansını yitiren 34 yaşındaki Djokovic, yılı dünya bir numarası olarak tamamlamak istiyor. Djokovic yılın kalan iki ayında hedefinin Davis Cup’ta milli takımla başarılı olmak ve dünya bir numarası unvanını korumak olduğunun altını çizdi.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.