Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li aktör Kirk Douglas’ın aktris Natalie Wood’a cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Hollywood’un ünlü ismi Natalie Wood’un kız kardeşi Lana Wood, önümüzdeki hafta okuyucuyla buluşacak yeni kitabında, ablasının aktör Kirk Douglas tarafından cinsel istismara uğradığını iddia etti.

Oyuncu ve yapımcı Lana Wood, 9 Kasım’da piyasaya çıkacak ‘’Little Sister’’ adlı anı kitabında ablası Natalie Wood’un aktör Kirk Douglas tarafından cinsel istismara uğradığı iddialarını dile getirdi. Associated Press’ın kitaptan yaptığı alıntılara göre Douglas, 1955 yazında Natalie Wood’a cinsel istismarda bulundu. İddiaya göre saldırı, “Çöl Aslanı” (The Searchers) filminin çekimleri sırasında yaşandı. Ünlü aktris o günlerde 17 yaşındaydı.  

Kirk Douglas

Lana Wood, Hollywood yıldızlarının ünlü Chateau Marmont Oteli’ndeki buluşmasının anneleri Maria Zakharenko tarafından ayarlandığını öne sürdü. O sırada 30’lu yaşlarındaki Douglas, “Spartaküs”, “Vikingler”, “Çıplak Ruhlar” ve “Vahşi Mücadele” filmlerinde rol alan Hollywood’un en ünlü aktörlerinden biriydi.

Lana Wood, ablasının uğradığı cinsel saldırı sonrasında yaşananları kitapta şöyle anlattı:

“Natalie’nin arabaya geri dönüp, kapıyı çarparak kapatıp, beni uyandırmasından önce uzun bir zaman geçmiş gibiydi. Korkunç görünüyordu. Çok dağınık ve üzgündü. O ve annem alelacele birbirlerine fısıldamaya başladılar. Onları gerçekten duyamadım ya da ne dediklerini anlayamadım. Görünüşe göre kız kardeşime kötü bir şey olmuştu. Ama her neyse yaşandıysa bunu öğrenmek için çok küçüktüm.’’

Natalie Wood

O sırada 8 yaşında olan Lana Wood, ablası ve annesinin, Douglas’ı kendisine saldırmakla alenen suçlamanın Natalie’nin kariyerini mahvedeceğini kabul ettiğini söyledi.

Kirk Douglas, Şubat 2020’de 103 yaşında öldü. İddia edilen cinsel istismar söylentileri o kadar yaygındı ki ölümü üzerine Wood’un adı Twitter’da kendi adının yanında trend oldu. Kendisi gibi oyuncu olan oğlu Micheal Douglas ise, yayıncısı aracılığıyla gönderdiği açıklamada şunu söyledi: ‘’İkisi de huzur içinde yatsınlar.’’

Michael ve Kirk Douglas

Natalie Wood’un Kasım 1981’deki ölümü gizemini hâlâ koruyor. Kaliforniya’daki Santa Catalina Adası’ndaki bir tekne gezisinde hayatını kaybeden oyuncunun başlangıçta bir kaza olarak kabul edilen ölüm nedeni, 2012 yılında ‘’boğulma ve diğer belirlenemeyen faktörler’’ olarak değiştirildi. Wood’un o dönemdeki eşi Robert Wagner, 2018’de polis tarafından şüpheli sıfatıyla sorgulandı ancak yeterli delil bulunamadı. Lana Wood ise ablasının ölümünden Wagner’i sorumlu tutmaya devam ediyor.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.