Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MotoGP: Sezonun 17. yarışı Portekiz GP başlıyor

MotoGP’de 2021 takviminin 17. yarışı Portekiz’in 4,6 kilometrelik Autódromo Internacional do Algarve Portugal Pisti’nde koşulacak.

Autódromo Internacional do Algarve Portugal Pisti

24 Ekim’de koşulan San Marino Grand Prix’sini, Repsol Honda takımının İspanyol pilotu Marc Marquez ilk sırada tamamlarken, takım arkadaşı ve vatandaşı Pol Espargaro liderin 4.859 saniye ardından ikinci, Avintia Esponsorama’dan İtalyan Enea Bastianini ise liderin 12.013 saniye gerisinde üçüncü olmuştu.

Fabio Quartararo‘nun şampiyonluk yarışındaki en önemli rakibi Ducati Lenovo takımının İtalyan pilotu Francesco Bagnaia, San Marino GP’ye ilk sıradan başlayarak aynı sırada götürdüğü yarışın bitimine beş tur kala kaza yapınca diskalifiye olmuş ve zirvede yer alma olasılığını sonraki haftalara taşıyamamıştı.

Yarışı dördüncü sırada tamamlayan Quartararo, sezonun bitimine iki yarış kala pilotlar klasmanında 267 puana ulaşarak şampiyonluğu garantiledi. 22 yaşındaki pilot, MotoGP Dünya Şampiyonası’nda zirveye adını yazdıran ilk Fransız sürücü olmayı da başardı.

Fabio Quartararo’nun şampiyonluk kutlamaları:

MotoGP pilotlar klasmanı:

MotoGP takımlar klasmanı:

MotoGP üreticiler klasmanı:

Sezonun 18. yarışı olan İspanya Grand Prix’si, 14 Kasım’da koşulacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.