Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Biden, Erdoğan’ı Demokrasi Zirvesi’ne davet etmedi – Hümeyra Pamuk ile söyleşi

ABD Başkanı Joe Biden’ın kampanya vaadi olan “Demokrasi için Zirve” 10-11 Aralık’ta düzenlenecek. 100’den fazla ülkenin davet edildiği türünün ilk örneği zirve, dünya genelindeki demokrasiden uzaklaşmanın ve insan haklarıyla özgürlüklerin aşınmasının durdurulmasına katkıda bulunmak için düzenleniyor. Geçmişte “İnsan hakları umurumda değil” diyen Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ve otoriterlikle suçlanan Hindistan Başbakanı Narendra Modi zirveye davet edilirken, Türkiye ve Mısır gibi ülkelerin davetli listesinde yer almaması tartışma yarattı. Konuyu ABD’li yetkilerle konuşarak araştıran Reuters haber ajansının ABD Dışişleri Bakanlığı Muhabiri Hümeyra Pamuk, “Zirveye davet edilmemiş olmak, ya demokrasi konusunda rüştünüzü ispat edememişsiniz ya da ABD’nin ulusal çıkarları için yeterince önemli değilsiniz anlamına geliyor” diyor. Hangi ülkeler neden davet edildi, davet edilen ülkelerden nasıl taahhütler istendi, ayrıntıları bu mülakatta bulabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.