Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1: Meksika GP’de Max Verstappen, damalı bayrağı ilk sırada görerek, ikinci Lewis Hamilton ile puan farkını 19’a yükseltti

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 18. yarışı, Meksika’nın başkenti Meksiko şehrindeki 4 bin 304 kilometrelik De Ciudad De Mexico Pisti’nde 71 tur olarak koşuldu.

Meksika Grand Prix’sinde Lewis Hamilton, iyi bir startla birlikte ilk cepten başlayan Valtteri Bottas’ın yanına gelirken, Max Verstappen de dış taraftan iki Mercedes’i takip etti. Böylelikle ilk viraj öncesi Hamilton iç tarafta, Bottas ortada ve Verstappen dış taraftaydı.

Frenaj noktasına gelindiğinde Verstappen, dış taraftan oldukça geç fren yaptı ve iki Mercedes’i birden geçerek ilk sırayı aldı. Daniel Ricciardo ise ilk viraja gelirken oldukça geç fren yaparak Bottas’a arkadan çarptı. Bu temasın ardından Bottas spin atarken, Ricciardo’nun kanadı kırıldı. Verstappen, ilk bölümde daha iyi bir tempoya sahip olan isimdi. Hamilton’ın lastik aşınması yaşamaya başlamasıyla fark, altı saniyeye kadar çıktı.

Red Bull Honda, yarışın 34. turunda Verstappen’i pite aldı ve Hollandalı pilot, sorunsuz pit stopun ardından yarışa Hamilton’ın yaklaşık 8 saniye önünde döndü. Ön tarafta Verstappen, herhangi bir hata yapmadı ve damalı bayrağı ilk sırada görerek, arka arkaya ikinci, bu yılki dokuzuncu galibiyetine ulaşmış oldu.

Yarışa ikinci sıradan başlayan ve tüm yarış Verstappen’in temposunda gitmekte zorlanan Hamilton, Perez’in son turlardaki baskısına rağmen yerini korudu ve damalı bayrağı ikinci sırada gördü. 

Max Verstappen damalı bayrağı ilk sırada görüyor:

Evinde üçüncü sırayı alan Meksikalı Sergio Perez’in damalı bayrağı gördüğü anlar:

Meksika GP’nin yarış sonucu:

Böylelikle bitime dört yarış kala şampiyona lideri Verstappen ile ikinci sıradaki Hamilton arasındaki puan farkı 19 puana yükseldi.

Formula 1 pilotlar klasmanı:

Formula 1 takımlar klasmanında Mercedes’i, 1 puan geriden Red Bull Honda takip ediyor:

Sezonun 19. yarışı Brezilya Grand Prix’si, 14 Kasım’da koşulacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.