Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cristiano Ronaldo’nun, sahaya giren 11 yaşındaki hayranı Addison Whelan’a verilen para cezası kaldırıldı

İrlanda Cumhuriyeti, 11 Kasım Perşembe günü sahasında Portekiz’i konuk etti. Golsüz eşitlik ile biten maçın ardından Addison Whelan isimli 11 yaşındaki taraftar, bitiş düdüğü ile birlikte güvenlik görevlilerini aşarak Cristiano Ronaldo’nun yanına koştu. Sahaya girdiği için 3 bin euro para ödeme cezasına çarptırılan Whelan’ın cezası, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine kaldırıldı.

Portekiz, 11 Kasım Perşembe günü İrlanda Cumhuriyeti deplasmanına konuk oldu. Dublin’deki Aviva Stadyumu’nda oynanan müsabaka, golsüz eşitlik ile sona erdi. Ancak maçın son düdüğü ile birlikte yaşananlar, karşılaşmanın önüne geçti. 11 yaşındaki İrlandalı taraftar Addison Whelan, maçın sona ermesinin ardından güvenlik görevlilerini aşarak hayranı olduğu Cristiano Ronaldo’nun yanına koştu. Portekizli yıldız, hayranını geri çevirmeyerek genç kıza formasını hediye etti. Whelan’a sahaya girmesi ise pahalıya patladı ve 3 bin euro para cezasına çarptırıldı. Ancak İrlanda Futbol Federasyonu, gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaparak 11 yaşındaki taraftarın ödeme yapmak zorunda kalmayacağını kamuoyuna duyurdu.

Addison Whelan: ”Cezamı babam ödeyecek”

11 yaşındaki Cristiano Ronaldo hayranı Addison Whelan, yaşananların ardından İrlanda radyo istasyonu FM104’e konuştu. Whelan, duygularını şu cümleler ile anlattı: ”Sahaya girdiğim için para cezasına çarptırıldım. Babam ödeyecek. İkinci sırada olduğum için bariyerin üzerinden atladım. Sonra sahaya koştum ama arkamda koşan güvenlik görevlileri vardı ve koşmaya devam ettim. Onlardan kaçabilmek için orta çizgiye doğru koştum ama sonra beni yakaladılar. Sonra Ronaldo’ya seslendim. Arkasını döndü, beni gördü ve onlara beni bırakmalarını söyledi. Sadece şoktaydım ve ağlıyordum ve ‘Formanızı alabilir miyim? Lütfen, lütfen. Ben büyük, büyük bir hayranıyım’ dedim.”

Addison Whelan’ın Cristiano Ronaldo’dan formasını istediği anlar:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.