Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1: Brezilya GP’de Lewis Hamilton damalı bayrağı ilk sırada görerek, şampiyona lideri Max Verstappen ile puan farkını 14’e indirdi

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 19. yarışı, Brezilya’nın Sao Paulo şehrindeki 4 bin 309 kilometrelik Interlagos – Autódromo José Carlos Pace Pisti’nde, 71 tur olarak koşuldu.

Yarışa 10. sıradan başlayan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, şampiyonluk mücadelesi verdiği Red Bul-Honda pilotu Max Verstappen’i 59. turda geçerek ilk sıranın sahibi oldu. Kalan bölümde liderliği bırakmayan Hamilton, sezonun altıncı, kariyerinin 101. birinciliğine ulaştı.

Verstappen, liderin 10.4 saniye arkasında ikinci, Valtteri Bottas ise takım arkadaşı Hamilton’ın 13.5 saniye gerisinde üçüncü oldu.

Mercedes pilotu Lewis Hamilton galibiyeti takımıyla kutladı:

Yarışı lider götüren Red Bull Honda pilotu Max Verstappen, kendisini geçmeye çalışan Mercedes pilotu Lewis Hamilton ile pist dışına taştı:

Brezilya GP’nin yarış sonucu:

Bu sonuçla puanını 318,5’e çıkaran Hamilton, pilotlar klasmanı lideri Verstappen ile arasındaki farkı 14’e indirdi.

Formula 1 pilotlar klasmanı:

Formula 1 takımlar klasmanında Mercedes’i, 11 puan geriden Red Bull Honda takip ediyor:

Sezonun 20. yarışı Katar Grand Prix’si, 21 Kasım’da koşulacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.