Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MotoGP efsanesi Valentino “Doktor” Rossi, 42 yaşında pistlere veda etti

MotoGP efsanesi Petronas Yamaha SRT pilotu Valentino Rossi, dün (14 Kasım) Valencia Grand Prix’sinde son yarışına çıktı. Yarışı 10. sırada tamamlayan 42 yaşındaki İtalyan pilot, böylelikle 20 yıllık MotoGP kariyerine son verdi. ”Doktor” lakaplı efsane, kariyerinde çıktığı 372 yarıştan 89 tanesini galibiyet ile tamamladı ve yedi dünya şampiyonluğu elde etti. 

Valentino Rossi, pistlere veda etti

MotoGP efsanesi Petronas Yamaha SRT pilotu Valentino Rossi, dün (14 Kasım) Valencia Grand Prix’sinde son yarışına çıktı. Yılın 18. ve son yarışını Ducati Lenovo takımının İtalyan pilotu Francesco Bagnaia kazandı. Daha önce şampiyonluğu garantileyen Monster Energy Yamaha sürücüsü Fabio Quartararo ise yarışı beşinci sırada tamamladı. Yarışı 10. sırada tamamlayan 42 yaşındaki Rossi, böylelikle 20 yıllık MotoGP kariyerine son verdi. Tarihe adını altın harfler ile yazdıran ”Doktor” lakaplı pilot, kariyerinde çıktığı 372 yarıştan 89 tanesini galibiyet ile tamamladı, 199 kez podyumda yer aldı ve yedi dünya şampiyonluğu elde etti. 

Kariyeri başarılarla dolu

16 Şubat 1979 tarihinde İtalya’nın Urbino şehrinde dünyaya gelen Valentino Rossi, gözlerini motor sevdalısı bir ailede açar. Eski bir motosiklet yarışçısı olan Graziano’nun oğlu olan Rossi, henüz iki yaşında aşık olduğu araca kavuşur. Go-kart ise yarışma güdülerinin oluşmasına yol açar. Bu rekabet çok hoşuna gitmiştir. Babası Graziano da durumdan oldukça memnundur ve beş yaşındaki Rossi’nin isteğiyle 60cc lik kart motorunu 100cc lik motoru ile değiştirir. Anne Stefania’nın ”Yarış sporlarını bıraksın; futbol okullarına gitsin” önerileri, baba ile oğulun bir kulağından girip diğer kulağından çıkar. 1990 yılına gelindiğinde bölgesel kart şampiyonluğu sevinci yaşayan Rossi, gelecek bir yıl içinde toplam 16 bölgesel şampiyonluk daha kazanır. 

Valentino Rossi, kariyerinde çok hızlı bir yükseliş yaşar. İtalyan pilot, 1996 yılında henüz 17 yaşındayken kendisini Dünya Şampiyonası’nda bulur. Scuderia AGV takımı ile ilk kez Malezya Grand Prix’sinde adını duyurur. Aynı sezon içerisinde ilk zaferini de Çekya’da kazanan Valentino Rossi, sürücüler klasmanında sezonu 11. sırada tamamlar. İkinci sezonunda Nastro Azzurro Aprilia’ya geçiş yapan İtalyan pilot, 125cc kategorisinde tozu dumana katar. Rossi, 11 yarış kazandığı sezonu şampiyon olarak noktalar ve bunu gerçekleştiren tarihteki en genç yarışçı olur. Ancak 125cc, Rossi’yi kesmemiştir..

Nastro Azzurro Aprilia takımı ile kimyası tutan Valentino Rossi, 1998 yılında 125cc’den vazgeçip 250cc kategorisinde yarışmaya başlar. İlk sezonunda ikinci olan Rossi, 1999 sezonuna gelindiğinde zirvenin tek sahibi olmayı başarır. Bir kez daha bunu başaran tarihteki en genç yarışçı olur. Milenyumda hedef 500 cc’de zaferdir. Honda, Nastro Azzurro ile anlaşır. Ve doğal olarak Valetino Rossi için de yeni bir sayfa açılır. Rossi, 500cc kategorisinde de ilk sezonu ikinci sırada bitirip ikinci sezonunda şampiyon olur. Yarışseverler, ”The Doctor” efsanesinin doğuşuna tanıklık etmektedir. Öte yandan en üst klasman olan 500cc, 2002’de dört zamanlı motorlara geçildiğinden beri MotoGP ismini kullanmaya başlar. Valentino Rossi ise 2002 yılında aldığı 11 yarış birinciliği ile 125cc, 250cc, 500cc ve MotoGP’de şampiyonluğa ulaşan tek pilot olmayı başarır. 2003 yılında da podyumun ilk basamağına çıkan Valentino Rossi, sezon sonunda Yamaha takımına geçer. Ancak bu değişiklik de Rossi’yi durdurmaya yetmez.

Yamaha ile ilk yarışında birincilik elde eden İtalyan pilot, MotoGP tarihinde iki farklı motor ile arka arkaya yarış kazanan ikinci isim olarak tarihe geçer. Valentino Rossi, sezon sonunda da bir kez daha şampiyonluğa ulaşır. ”The Doctor”, 2005 yılında da birinci olurken aynı dönem içerisinde Formula 1 Ferrari takımı ile test sürüşlerine çıkar. Yaptığı sürüşlerde çok iyi dereceler elde eden Rossi, Formula 1’e sıcak bakmasına rağmen MotoGP’de kariyerini sürdürmeye karar verir.

Valentino Rossi için 2006 sezonu pek istediği gibi gitmez. Sezon sonunda şampiyonluğu Repsol Honda sürücüsü Nicky Hayden’e kaptıran Rossi, 2010 yılına kadar Yamaha’da kariyerine devam eder. Japon firması ile dört sürücüler şampiyonluğu, bir ikincilik ve 2 üçüncülük alır. 2011 ile 2012 yıllarında İtalya’nın Ducati markası ile çalışan Valentino Rossi, kariyerinin en kötü dönemini geçirir. Ancak ”The Doctor, efsanesi bitti” diyenler, 2013 yılından itibaren yanılır. Bu yıl Yamaha’ya dönen Rossi, 2014 ile 2016 yılları arasında podyuma çıkarak ikincilik kürsüsünde gururla durur. Daha sonraki yıllarda ise pistlerde bir efsane olarak yarışmaya devam eder. Tarihe adını altın harflerle yazdıran Valentino Rossi, kariyerinde çıktığı 372 yarıştan 89 tanesini galibiyet ile tamamlar, 199 kez podyumda yer alır ve yedi dünya şampiyonluğu elde eder. 

Valentino Rossi’nin MotoGP’deki en iyi 10 anı:

https://www.youtube.com/watch?v=BRDKvdK9J0s

Efsanevi yarışçı Valentinio “Doktor” Rossi son yarışının ardından omuzlarda taşındı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.