Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MotoGP: Sezonun son yarışı Valencia GP’de damalı bayrağı ilk sırada Francesco Bagnaia gördü – Efsanevi yarışçı Valentino “Doktor” Rossi veda etti

MotoGP Dünya Şampiyonası’nın 18. ve son yarışı İspanya’nın Valencia şehrindeki 4 kilometrelik Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana Pisti’nde koşuldu.

Pramac Ducati pilotu Jorge Martin, yarışa pole pozisyonunda başlarken, dördüncü sıraya kadar gerileyen Francesco Bagnaia, yarışı lider bitirmeyi başardı. Bitiş çizgisini liderden 0.4 saniye sonra geçen takım arkadaşı Jorge Martin ikinci, Bagnaia’nın 0.8 saniye gerisindeki bir diğer Ducati pilotu Jack Miller (Ducati) ise üçüncü sırayı aldı.

Daha önce şampiyonluğu garantileyen Monster Energy Yamaha sürücüsü Fabio Quartararo ise yarışı beşinci sırada tamamladı.

MotoGP pilotlar klasmanı:

MotoGP takımlar klasmanı:

MotoGP üreticiler klasmanı:

MotoGP 2021’in şampiyonu Monster Energy Yamaha sürücüsü Fabio Quartararo’nun ödül töreni:

MotoGP 2021 sezonuna kısa bir bakış:

MotoGP efsanesi Rossi veda etti

Son yarışına çıkan MotoGP efsanesi Petronas Yamaha SRT pilotu Valentino Rossi, yarışı 10. sırada bitirdi. Kariyerinin 432. Grand Prix’sinde yarışan, 115 birinciliği ve sekiz dünya şampiyonluğu bulunan “Doktor” lakaplı efsane İtalyan pilot, kendi döneminin en başarılı ismi olarak anılıyor.

42 yaşındaki Rossi, geçen ağustos ayında, bu yıl pistlere veda edeceğini açıklamıştı. Rossi; 125cc, 250cc, 500cc ve MotoGP’de şampiyonluğa ulaşan tek pilot olarak pistlere veda etti.

Efsanevi yarışçı Valentinio “Doktor” Rossi son yarışının ardından omuzlarda taşındı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.