Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1’in ilk Çinli pilotu: Guanyu Zhou, 2022 sezonunda Alfa Romeo için yarışacak

Alfa Romeo, 2022 Formula 1 sezonunda Valtteri Bottas’ın takım arkadaşının Guanyu Zhou olacağını açıkladı. Böylece Guanyu Zhou, F1 tarihindeki ilk tam zamanlı Çinli pilot olacak.

Bu sezon FIA Formula 2’de UNI-Virtuosi Racing ile şampiyonluk mücadelesi veren Zhou, aynı zamanda Alphine takımının test pilotu olarak görev alıyor. 22 yaşındaki genç pilot, önümüzdeki sezon takımdan ayrılacağı açıklanan Antonio Giovinazzi’nin pozisyonunu alacak.

Guanyu Zhou’nun İsviçre-Hinwil merkezli Alfa Romeo’ya katılmasıyla 2022 sezonunda Formula 1’de mücadele edecek takımların 20 kişilik pilot listesi netleşti.

2022 F1 pilotları:

Guanyu Zhou, bu sezon Avusturya’da antrenman seansında idolü Fernando Alonso’nun Alphine aracını sürmüş ve bunu yapan ikinci Çinli pilot olmuştu. Alfa Romeo CEO’su Frederic Vasseur, Zhou’nun takıma katılması hakkında şunları söyledi:  

“Formula 2’de yaptıklarıyla gösterdiği üzere çok yetenekli bir pilot ve yeteneklerinin daha da parlaması adına mücadele edeceğimiz için çok heyecanlıyız. 2022 pilot ikilimizden oldukça memnunuz ve Zhou’nun Valtteri Bottas ile iyi bir ikili oluşturacağına inanıyoruz. Ayrıca tarihi bir marka olarak önümüzdeki sezondan itibaren Çinli taraftarların heyecanını ve desteğini dört gözle bekliyoruz.”

Fernando Alonso hayranı Guanyu Zhou’nun, 2005’te Şanghay’da izlediği ilk Grand Prix:

Guanyu Zhou ise yeni macerası için, “Çocukluğumdan beri tutkulu olduğum sporun en üst seviyesinde yer almayı hayal ediyorum ve bu rüya gerçek oldu. Formula 1 kariyerime, birçok genç yeteneği F1’e kazandırmış ikonik bir camiayla başlayacak olmaktan dolayı gururluyum. Kendini kanıtlamış Valtteri Bottas’la birlikte elit seviyede rekabet etmeye hazırım ve önümüzdeki sezon için hedefim, mümkün olan en çabuk şekilde öğrenmek ve gelişmek. Ayrıca ilk Çinli Formula 1 pilotu olmam, Çin motor sporları için bir kırılma noktası ve bana dair umutları, başarılı olmak için bir motivasyon kaynağı olarak görüyorum” dedi.

Formula 1 gibi pilotlar, markalar ve taraftarlar açısından en uluslararası spor organizasyonlarından biri için Guanyu Zhou’nun heyecana dahil olması çok değerli. F1 CEO’su Stefano Domenicali, Çinli pilot hakkında şöyle konuştu: “Guanyu Zhou’nun aramıza katılması, Çinli motor sporları tutkunlarının sezon boyu destekleyebileceği yerel bir yıldızları olması açısından harika. Formula 2’den F1’e pilotlar yetişmesi sisteminden çok memnunuz.”

Formula 2’den F1’e geçen pilotlar:

Guanyu Zhou, Formula 1’in sembol isimlerinden Lewis Hamilton gibi modaya düşkün bir sporcu. Özellikle ayakkabıların onun için ayrı bir önemi var.

Zhou’nun ayakkabı koleksiyonu:

Alfa Romeo’nun pilotlarından Formula 1 efsanesi Kimi Raikkönen bu sezonun ardından pistlere veda ederken İtalyan Antonio Giovinazzi, 2022’de Formula E’e geçiyor ve Dragon Penske ile mücadele edecek. Giovinazzi aynı zamanda Ferrari’nin yedek pilotu olacak.

Guanyu Zhou’nun F2’deki performansından görüntüler:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.