Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya Superbike Şampiyonası: Toprak Razgatlıoğlu şampiyonluk için piste çıkıyor

Dünya Superbike Şampiyonası’nda harikalar yaratan Toprak Razgatlıoğlu, sezonun Endonezya’daki son yarışına şampiyonluk için çıkıyor. Milli sporcu, bu sezon 13 kez damalı bayrağı ilk sırada görürken, sekiz kez kürsünün ikinci basamağında, yedi kez de kürsünün üçüncü basamağında yer aldı.

Toprak Razgatlıoğlu, şampiyonada Endonezya’daki son yarış öncesinde genel klasmanda 531 puanla en yakın rakibi Jonathan Rea’nın 30 puan önünde bulunuyor. Dünya şampiyonluğu için büyük avantaja sahip milli motosikletçi, Uluslararası Mandalika Pisti’nde hafta sonu sezonun son yarışına çıkacak.

Dünya Superbike padoğuna adım attığı andan itibaren geleceğin “dünya şampiyonu” olarak nitelendirilen Toprak Razgatlıoğlu, 2021 sezonunda şampiyonluk için Endonezya’da final yarışında ter dökecek.

Buraya kadar çok mücadele ettiklerini, ekip olarak herkesin elinden geleni yaptığını belirten Razgatlıoğlu, son yarış öncesi şöyle konuştu:

“Sona yaklaştık. 30 puan önde son yarışa çıkacağım. İnşallah istediğim gibi bir yarış olur ve birincilikle bitiririz, şampiyon oluruz, ülkemize şampiyon olarak döneriz. Çünkü burada şampiyon olmamız bir tarih yazmamız anlamına gelecek. Dünya Superbike tarihinde ilk defa bir Türk, dünya şampiyonu olacak, bunun mutluluğu gerçekten ‘anlatılmaz, yaşanır’ diyebiliriz. Tabii gerçekten benim için en önemli olan şey, bu şampiyonluğu babam için istiyorum. Çünkü çocukluğumdan beri benden çok, kendisi çok inandı benim dünya şampiyonu olacağıma. O, bugünleri göremedi, buralara kadar geldik çok efsane yarışlar yaptık. Bu yıl 13 tane birincilik aldık farklı ülkelerde, bunları görmesini çok isterdim. O yüzden ben de bu şampiyonluğu babam için almak istiyorum.”

Dünya Superbike Şampiyonası pilotlar klasmanı:

Dünya Superbike Şampiyonası üreticiler klasmanı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.