Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1: Katar GP’de damalı bayrağı ilk sırada gören Lewis Hamilton, şampiyona lideri Max Verstappen ile puan farkını sekize indirdi – Efsane pilot Fernando Alonso podyuma geri döndü

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 20. yarışı, Katar’daki 5 bin 380 kilometrelik Losail International Circuit Pisti’nde, 57 tur olarak koşuldu.

Yarışa ilk cepten başlayan Lewis Hamilton, mücadele boyunca yerini korudu ve 1:24:28.471’lik derecesiyle sezonun yedinci, kariyerinin 102. birinciliğine ulaştı.

Hakemlerin sıralama turları sırasında gösterdiği çift sarı bayrağa rağmen yavaşlamadığı gerekçesiyle beş sıra geriden başlama cezası alarak yarışa yedinci başlayan Verstappen, liderin 25.743 saniye arkasında ikinci, Alpine takımının tecrübeli İspanyol pilotu Fernando Alonso ise liderin 59.457 saniye ardında üçüncü oldu.

Mercedes pilotu Lewis Hamilton’ın damalı bayrağı gördüğü anlar:

Katar GP’nin yarış sonucu:

Efsane pilot Fernando Alonso 2014’ten sonra gelen ilk podyumunu takımıyla kutladı:

Fernando Alonso’nun en son 2014 Macaristan GP’de podyuma uzandığı ve Katar GP’de damalı bayrağı gördüğü anlar:

Formula 1 pilotlar klasmanında Mercedes pilotu Lewis Hamilton, Red Bull Honda pilotu Max Verstappen’i 8 puan geriden takip ediyor:

Formula 1 takımlar klasmanında Mercedes’i, 5 puan geriden Red Bull Honda takip ediyor:

Sezonun 21. yarışı Suudi Arabistan Grand Prix’si, 5 Aralık’ta koşulacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.