Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şenyaşar ailesinin iki üyesi sedye üzerinde öldürüldü, üç buçuk yıl geçmesine rağmen dava açılmadı – Av. Bülent Duran: “AKP’li Fakıbaba vicdanen rahatsız olduğu için konuştu, gidip savcılığa tanık olarak ifade vermesini bekliyoruz”

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, 18 Haziran 2018 genel seçimlerinden dört gün önce, seçim çalışması sırasında AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından işyerlerine yönelik saldırıda yaralanan ve Suruç Devlet Hastanesi’ne yaralı olarak kaldırılırken, sedye üzerinde katledilen Şenyaşar ailesinden iki kişi ile ilgili soruşturmada üç buçuk yıl geçmesine rağmen henüz bir iddianame hazırlanmaması tepkilere neden oldu.

Ailenin avukatı Bülent Duran, son olarak AKP Şanlıurfa Milletvekili ve eski Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından konunun gündeme getirilmesini, “Fakıbaba yaşananlara tanıktır, vicdanen rahatsız olduğu için konuşuyor. Onun gidip savcılığa tanık olarak ifade vermesini bekliyoruz” diyerek değerlendirdi. Üç buçuk yıldır gizli bir şekilde yürütülen, baba ile oğlunun vahşice katledildiği olay ile ilgili soruşturmada görevini yapmayan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı’nın ve savcıların suçlu duruma düştüğünü söyleyen Duran, konuyu bir yıl önce Anayasa Mahkemesi’ne taşıdıklarını ancak oradan da şimdiye kadar bir sonuç alamadıklarını belirtti. Avukat Duran, “İki insan hastanede sedye üzerinde vahşice, onlarca kişi tarafından katlediliyor, onlarca tanığı gözü önünde ama ne bir şüpheli ne bir yakalama ne de bir tutuklama söz konusu. Anne ve oğlu kendileri için değil, Türkiye’deki herkes için 260 gündür adalet nöbeti tutuyor. Ama onlar hakkında hemen soruşturma ve dava açılıp cezalar istenebiliyor” dedi.

Ne olmuştu?

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, 18 Haziran 2018 genel seçimlerinden dört gün önce AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları ve korumaları ile Şenyaşar ailesi arasında silahlı kavga çıkmıştı. Şenyaşar ailesinden üç, Yıldız ailesinden ise bir kişinin öldüğü kavganın davasında mahkeme, Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız’a ise 18 yıl hapis cezası vermişti. Bununla birlikte hastanede yaşananlarla ilgili dosya ayrılmış ve dosyaya gizlilik kararı konulmuştu. Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, Şanlıurfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta Adalet Nöbeti başlatmıştı.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, 12 Kasım 2021’de katıldığı bir televizyon programında Şenyaşar ailesine “terörist” dediği için utandığını söylemesinin ardından tehdit ve baskılara maruz kaldığını açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.