Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralya’nın en pahalı keçisi 21 bin dolara alıcısını buldu

Avustralya’nın en pahalı keçisinin sahibi Andrew Mosely, yeni keçisini “çok şık bir erkek hayvan” olarak tanımladı.

Mosely, 24 Kasım Çarşamba günü New South Walles eyaleti Cobar Kasabası’nda satışa sunulan Marakeş isimli keçiyi satın almak için 12 bin dolarlık Avustralya rekorunu kırmak zorunda kalacağını tahmin etmiyordu. Müzayedede istekli başka bir teklif sahibini görmek Mosely’e pahalıya mâl oldu ve Marakeş için 21 bin dolar ödedi.

Mosely satın aldığı keçi Marakeş hakkında, “O çok şık bir keçi. Hareketli ve özgür, çok büyük değil ama o erken bir olgunlaşma yaşamış kas ve yağ dokusuna sahip” dedi.

Bir önceki en pahalı keçi rekorunun geçen ay satılan “Brock” adındaki bir keçiye ait olduğu biliniyor. Öte yandan Mosely, geçen yıl aynı satışta 9 bin dolara başka bir keçi almış ve bu böylelikle Avustralya’nın en pahalı keçisinin sahibi olmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.