Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener ve Kılıçdaroğlu İBB’nin Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi’nin açılışına katıldı – Kılıçdaroğlu: “Az kaldı, Türkiye 13. cumhurbaşkanını seçecek ve yeni bir sürecin içine girecek”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, atıktan elektrik üreten, Avrupa’nın en büyük Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi’nin açılışına katıldı. Her iki liderin de gündeminde cumhurbaşkanlığı seçimleri vardı. Akşener “İnşallah daha da genişler Millet İttifakı” derken Kılıçdaroğlu, “Az kaldı, Türkiye 13. cumhurbaşkanını seçecek ve yeni bir sürecin içine girecek. Hiç kimse endişe duymasın, en geç altı ay içinde ekonominin çarkları sağlıklı bir şekilde dönecek” diye konuştu.

Akşener’den İmamoğlu’na: “Bu azim cumhurbaşkanlığı seçiminde lazım”

Millet iİtifakı’nın liderleri Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Yeşil Enerji Üretimi Tesisi açılışına katıldı. “İnşallah daha da genişler Millet İttifakı” diyen Akşener, 23 Haziran 2019 yerel seçimlerini hatırlatarek şöyle konuştu: “Demek ki seçim, hizmet üzerinden rekabete dayanarak yapıldığında ve milletimizin tercihine saygı duyulduğunda hiçbir şey tekmelenmiyormuş. Tam tersine yapılan doğru işlerin hakkı teslim edilerek hem yükleniciler hem rahmetli Kadir Topbaş beyefendiye ve onun ekip arkadaşlarına teşekkür ederek yol yürünebiliyormuş.” Akşener, İmamoğlu’na, “Bu çalışma azminizi tebrik ederim. Bu azim, cumhurbaşkanlığı seçiminde lazım. Sizler çalışırsanız, İstanbulluya, diğer şehirlerde hizmet ederseniz, işte o rekabeti biz hizmet üzerinden yaparız, söyleyebiliriz ve 13. cumhurbaşkanını da Millet İttifakı seçtirmiş olur” dedi.

İmamoğlu: “Türkiye’nin ilk Avrupa’nın en büyük atık yakma ve enerji tesisi”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise tesis hakkında şu bilgileri verdi:

“Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en büyük atık yakma ve enerji tesisini İstanbul’a kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Atık yakma ve enerji üretim tesisimiz İstanbul’da oluşan evsel atıkların yüzde 15’ini yakma yöntemiyle bertaraf edecek ve ürettiği 85 megavat elektrik enerjisiyle yaklaşık 1 milyon 400 bin İstanbullunun enerji açığının giderilmesine katkı sunacak. Tesis 2017’de başlatılmış, 2019 seçimleri itibariyle yüzde 20 fiziki gerçekleşmesi sağlanmıştı. İki yılda yüzde 20’den sonra aldığımız bu tesisi kararlılıkla, sözleşme süresine de yetişmesi için olağanüstü bir çabayla finansal açığını da kapatarak, bununla ilgili de uluslararası anlaşmalar yaparak ve özellikle bu işi yapan yüklenici firmaların özel gayretiyle çok değerli bir projenin sonucuna ermenin gururunu yaşıyoruz bugün. Tesisimizin günlük üç bin tok, yıllık yaklaşık bir milyon tonluk kapasitesi sayesinde düzenli depolama sahalarına giden atık miktarını azaltmış olacak.”

Kılıçdaroğlu: “Vatandaş bu kışı nasıl geçirecek?”

Daha sonra söz alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında ekonomik krize değindi, “karakış fonu” önerisini yineledi:

“Önümüzde zor bir süreç var. Ekonomideki ciddi bozulma artı belediyelerin yapacakları yatırımlar üzerinde negatif etkisinin olacağı yönünde ifadeleri oldu. Daha ötesi bu kışı vatandaş nasıl geçirecek? Hepimizin üzerinde durması gereken konulardan biri budur. Bu kışı asgari ücretle geçinen bir kişi nasıl geçirecek? Ülkeyi yönetenlere bir teklifte bulundum, bir karakış fon oluşturun. Şunu ifade edeyim sayın genel başkanım, belediye başkanlarımız var olan hükümetin yapmadığını yapmaya çalışıyorlar. Karakış fonu dolayısıyla 3-16 Kasım tarihleri arasında 35 bin 407 aileye 3 milyon 180 bin 460 liralık nakdi yardım yaptılar. 215 bin 124 aileye 4 milyon 566 bin 916 liralık gıda yardımı yaptılar.”

Kılıçdaroğlu: “Az kaldı Türkiye 13. cumhurbaşkanını seçecek ve yeni bir sürecin içine girecek”

Seçim mesajı da veren Kılıçdaroğlu, “Az kaldı, Türkiye 13. cumhurbaşkanını seçecek ve yeni bir sürecin içine girecek. Hiç kimse endişe duymasın, en geç altı ay içinde ekonominin çarkları sağlıklı bir şekilde dönecek. Bu memlekete huzuru, güzelliği getirmeye kararlıyız. Biz İstanbul’da, Ankara’da, Eskişehir’de, İzmir’de, Aydın’da çok güzel şeyleri gerçekleştirebiliyorsak ve harcadığımız her kuruşun hesabını milletimize verebiliyorsak, düşünün Türkiye’yi yönettiğimizde bütün dünya gıpta ile bakacaktır bize. Bütün kaynaklarımızı halkımız için seferber edeceğiz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.