Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MotoGP’de temiz yakıt dönemi: 2024’ten itibaren kısmen sürdürülebilir yakıtlara, 2027’den itibaren yeşil enerjiye geçilecek

Motor sporlarının en önemli yarış serisilerinden MotoGP, daha yeşil bir dünya için kolları sıvadı. Organizasyon, önümüzdeki on yıl içerisinde sürdürülebilir yakıtlar geliştirmek için takımların mevcut üreticileriyle birlikte çalışacağını duyurdu.

MotoGP, daha temiz bir dünya için 2024’ten itibaren kısmen sürdürülebilir yakıtlar kullanacağını duyuran seri, 2027’den itibaren de tamamen yeşil enerjiye geçeceğini açıkladı. 

2024 yılına kadar yüzde 40 oranında temiz enerjiye geçmeyi planlayan seri, 2027’ye kadar da yüzde 100 fosil kökenli olmayan yakıtların kullanılmasını hedefliyor. MotoGP üreticisinin tamamı, bu projede mevcut yakıt ortaklarıyla birlikte çalışacak.

Uluslararası Motosiklet Federasyonu Başkanı Jorge Viegas, MotoGP’de temiz enerji kullanımı hakkında şöyle konuştu: “Bu duyurudan gerçekten gurur duyuyorum” diyen Viegas, “Petrol şirketleri ile yıllarca süren görüşmelerin ardından bir anlaşmaya vardık. Motosiklet üreticileri olarak sürdürülebilir yakıtlarla yaşamanın mümkün olduğunu göstermek istiyoruz.”

Formula 1 yönetimi de geçen günlerde 2025’ten itibaren sürdürülebilir yakıtlara geçeceğini duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.