Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Jeffrey Epstein’a cinsel istismarda aracılık etmekle suçlanan Ghislaine Maxwell bugün hâkim karşısına çıkıyor

Cinsel taciz suçlusu ABD’li milyarder Jeffrey Epstein’ın suç ortağı olarak yargılanan Ghislaine Maxwell hakkındaki seks ticareti davası bugün başlıyor. Maxwell, cinsel istismar için Epstein’a aracılık yaptığı iddiasıyla yargılanıyor. Maxwell, altı hafta sürmesi beklenen davada suçlu bulunması halinde 35 yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

Ghislaine Maxwell, pedofili suçundan hüküm giyen Jeffrey Epstein’a yaşı küçük kızlar bulmak suçundan yargılanacak. Bugün New York’ta hâkim karşısına çıkacak olan Maxwell’in, kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetmesi bekleniyor.

Jeffrey Epstein ve Ghislaine Maxwell

59 yaşındaki Maxwell’in bugün başlayacak duruşmasının altı hafta sürmesi bekleniyor. Hem ABD hem de Fransa vatandaşı olan Maxwell, kendisine yöneltilen suçlamaları daha önce de reddetmişti. Avukatları ve ailesi, hapishanedeki koşullar hakkında birçok kez şikayette bulunmuş ve Maxwell’in kefaletle serbest bırakılmasını talep etmiş ancak bu talepler reddedilmişti.

Ghislaine Maxwell, babası Robert Maxwell ile birlikte.

İngiliz medya patronlarından Robert Maxwell’in kızı olan Ghislaine Maxwell’in duruşmasının yerel saatle 08:30’da başlaması bekleniyor. Mahkeme salonuna kamera alınmayacağı da gelen bilgiler arasında.

Maxwell’ yöneltilen suçlamalar neler?

Maxwell, pedofili suçundan hüküm giyen Epstein’a yaşı küçük kızlar bulmakla suçlanıyor. Savcılar, Maxwell’in reşit olmayanların istismar edilmesinde kritik bir rol oynadığını iddia ediyor.

Maxwell’e daha önce yöneltilen dört suçlamanın, Epstein ile yakın bir ilişki içinde bulunduğu 1994 ila 1997 yıllarıyla ilgili. Diğer iki suçlama ise 2001 ile 2004 yılları arasına ait.

Ghislaine Maxwell

Maxwell 2016 yılındaki ifadesinde, “Jeffrey’nin reşit olmayan kızlarla uygunsuz durumlarına dair bir şey görmedim” demişti. Bu ifadesi üzerine Maxwell, “yalancı şahitlik” suçlamasıyla da yargılanacak.

Epstein tarafından cinsel tacize uğrayanlardan Sarah Ransome, BBC’de katıldığı bir televizyon programında Maxwell’in Epstein ile yakın çalıştığını söylemiş ve “Ghislaine kızları kontrol ediyordu. Seks kaçakçılığı operasyonunun cıvatası gibiydi” demişti.

Kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Maxwell, suçlu bulunursa 35 yıla kadar hapis cezası alabilir. Maxwell, Temmuz 2020’de New Hampshire’da tutuklanmıştı.

New York’taki savcılar 2002 ile 2005 yılları arasında Epstein’ın reşit olmayan kişilerle para karşılığı cinsel ilişkiye girdiğine ve bu kişileri cinsel ilişkiye zorladığına dair suçlamalar içeren bir iddianame hazırlamıştı. Bu suçlamaları reddeden Epstein Ağustos 2019’da Manhattan Hapishanesi’nde intihar etmişti.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.