Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Başkanı Trump, seks suçlusu Jeffrey Epstein’e yardım ve yataklıktan tutuklanan Ghislaine Maxwell’e şans diledi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, cezaevinde intihar eden seks suçlusu milyarder Jeffrey Epstein’e yardım ve yataklık suçlamalarıyla tutuklanan Ghislaine Maxwell’e “şans diledi”. Trump, nisan ayından beri ilk kez ABD’deki koronavirüs vakalarının seyriyle ilgili konuşmak üzere salı günü kameraların karşısındaydı. Açıklamalarının ardından bir basın mensubu Trump’a, “Epstein’in suç ortağı olduğu düşünülen Maxwell’in tutukluluk halinden kurtulmak için ‘bazı nüfuz sahibi isimlerden yardım alabileceği’ söylentileri hakkında ne düşündüğünü” sordu. Önce, “Bilmiyorum. Olayı çok yakından takip ettiğimi söyleyemem” diyen Trump, daha sonra “Açıkçası (Maxwell’e) ancak şans dileyebilirim” diye ekledi. 

ABD’li milyarder Jeffrey Epstein, Temmuz 2019’da, reşit olmayan kız çocukları da dahil olmak üzere birçok insana cinsel taciz ve fuhuş amaçlı insan kaçakçılığı suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Epstein ile uzun süren birlikteliği boyunca çok sayıda kız çocuğunu eski sevgilisi ile para karşılığı cinsel ilişkiye zorlamakla suçlanan Ghislaine Maxwell ise bu ayın başında, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından tutuklandı. 

Jeffrey Epstein, yargı süreci devam ederken, 10 Ağustos 2019’da cezaevinde ölmüş, yapılan otopsi sonucunda ölüm nedeni kayıtlara intihar olarak geçmişti. Ölümünden önce Epstein, aralarında eski ABD Başkanı Bill Clinton, mevcut ABD Başkanı Donald Trump, İngiliz kraliyet ailesinden Prens Andrew gibi isimlerin de bulunduğu nüfuz sahibi isimler hakkında “çok şey bildiğini” ve bu isimlerin “kendisine borçlu olduğunu” sık sık dile getiriyordu. 

Salı günü basın toplantısında Epstein’in suç ortağı Maxwell hakkında kendisine yöneltilen soruyu yanıtlayan Trump, “Geçmiş yıllarda kendisiyle birkaç kez karşılaştığımız, bir arada bulunduğumuz oldu. Ben de Palm Beach (Florida) bölgesinde yaşıyordum. Sanırım onlar da (Epstein ve Maxwell) orada yaşıyorlardı. Ancak tek söyleyebileceğim ona (Maxwell’e) iyi dileklerimi, şans dileklerimi iletmek olabilir” dedi. 

Donald ve Melania (Knauss) Trump, Jeffrey Epstein ve Ghislaine Maxwell, Florida’nın Palm Beach bölgesinde yer alan Mar-a-Lago tesisinde (2000).

Epstein’in cinsel istismar kurbanlarından biri olan Virginia Giuffre, 17 yaşındayken Maxwell’in evinde İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in oğlu Prens Andrew ile cinsel birlikteliğe zorlandığını iddia ediyor. Prens Andrew ise bu iddiayı her fırsatta reddediyor. Trump, muhabirlerden birinin Prens Andrew ile ilgili sorusuna, “Hiçbir fikrim yok. Prens Andrew ile ilgili durumdan haberdar değilim” diyerek yanıt verdi. 

Epstein’in suç ortağı olduğu düşünülen eski sevgilisi Ghislaine Maxwell’in de intihar girişiminde bulunmasından endişelenen ABD’li yetkililer, olağanüstü önlemlere başvurdu. Maxwell’in tutukluluk süresini geçireceği hapishane hücresindeki çarşaf ve yastık kılıfı gibi malzemeler ile kıyafetleri kendisinden alındı. Hakkındaki suçlamaları ısrarla reddeden Maxwell’in tutukluluğu, 12 Temmuz 2021’de görülmesi planlanan duruşmaya kadar devam edecek. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.