Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reşit olmayan kız çocuklarına cinsel istismar ile suçlanan ABD’li milyarder Jeffrey Epstein’in eski kız arkadaşı tutuklandı

Reşit olmayan kız çocukları da dahil olmak üzere birçok insana cinsel tacizde bulunmakla suçlanan ABD’li milyarder Jeffrey Epstein’in eski kız arkadaşı Ghislaine Maxwell tutuklandı. Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından tutuklanan Maxwell, Epstein ile uzun süren birlikteliği boyunca çok sayıda kız çocuğuna ulaşarak onları eski sevgilisi ile para karşılığı cinsel ilişkiye zorlamakla suçlanıyor. FBI New York Bürosu Başkanı William Sweeney, Maxwell’i “Epstein efsanesinin kötü karakterlerinden biri” olarak tanımlıyor. 

Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein, seks amaçlı insan kaçakçılığı ve yalancı şahitlik yapmak suçlamalarıyla yargılanıyordu. Epstein, yargı süreci henüz sona ermeden, 10 Ağustos 2019’da cezaevinde ölmüş, yapılan otopsi sonrası ölüm nedeni kayıtlara intihar olarak geçmişti. Perşembe günü FBI tarafından tutuklanan Ghislaine Maxwell hakkındaki soruşturma ise aylardır sürüyor, reşit olmayan kız çocuklarını istismar eden Epstein’in uzun dönem suç ortağı olduğu düşünülüyordu. Suçlamaları reddeden Maxwell, federal mahkemede yargılandıktan sonra suçlu bulunursa, 35 yıl hapis cezasına çarptırılabilir. 

Jeffrey Epstein’in cinsel istismar kurbanlarından biri olan Virginia Giuffre, 17 yaşındayken Ghislaine Maxwell’in evinde Prens Andrew ile cinsel birlikteliğe zorlandığını ve Maxwell’in de yer aldığı bu fotoğrafı Epstein’in çektiğini iddia ediyor.

Maxwell’in tutuklanmasının ardından, yakın arkadaşı Prens Andrew’un da ifade vermesi isteniyor

1991 yılında ölen İngiliz medya patronu Robert Maxwell’in kızı Ghislaine Maxwell’in aynı zamanda İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in oğlu Prens Andrew’un yakın arkadaşı olduğu biliniyor. New York’ta Mxwell hakkındaki savcılık iddianamesinin açıklandığı basın toplantısında konuşan New York Güney Bölge Başsavcı Vekili Audrey Strauss, “Prens Andrew’un gelip bizimle konuşmasını memnuniyetle karşılarız. İfadesinin davanın gidişatı için faydalı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu. 

The Guardian’ın haberine göre, Prens Andrew’a yakın bir kaynak, sarayın avukatlarının geçen aylarda Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adalet Bakanlığı ile iki kez iletişime geçtiğini söyledi. Aynı kaynak, bakanlıktan herhangi bir yanıt alamadıklarını belirtti. 

Epstein davasıyla ilgili soruşturmayı sürdüren savcılar, daha önce de Prens Andrew’un ifadesine başvurmak istedi. Epstein’in cinsel istismar kurbanlarından biri olan Virginia Giuffre, 17 yaşındayken Maxwell’in evinde Prens Andrew ile cinsel birlikteliğe zorlandığını iddia ediyor. Prens Andrew ise her fırsatta bu iddiayı reddediyor. Perşembe günü tutuklanan Ghislaine Maxwell de Giuffre’nin iddialarını reddederek, arkadaşı Prens Andrew’a yöneltilen bu suçlamaların doğru olmadığını söylemişti. Bunun üzerine Giuffre, 2015 yılında Maxwell’e hakaret davası açmıştı.

Giuffre, Prens Andrew ile aralarındaki ilişki hakkında, “Prens Andrew hayatımda gördüğüm en korkunç dansçıydı. O kadar çok terliyordu ki sanki üzerime yağmur yağıyor gibiydi. Ama onu mutlu etmem gerekiyordu çünkü Jeffrey ve Ghislaine’in benden istedikleri de buydu. Ghislaine arabada, Jeffrey için ne yapıyorsam aynısını Andrew için de yapmamı istedi. Tiksindim” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.