Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’u lodos vurdu: Can kaybı dörde yükseldi, üçü ağır 19 kişi yaralandı

Lodos fırtınası birçok ilde etkili oluyor. İstanbul’da can kaybı arttı. İstanbul Valiliği, biri yabancı uyruklu dört kişinin yaşamını yitirdiğini, üçü ağır 19 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bursa’da ise bir minibüsün üzerine ağaç devrildi, iki kişi yaralandı.

İstanbul’da can kaybı dörde yükseldi, üçü ağır 19 kişi de yaralı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün “kırmızı kod” uyarısıyla duyurduğu lodos fırtınası sabah saatlerinde etkisini göstermeye başladı. Fırtınanın saatteki hızı 80 kilometreye ulaştı. İstanbul’un birçok ilçesinde lodos nedeniyle, çatılar uçtu, direkler devrildi.

Esenyurt’ta şiddetli rüzgar nedeniyle üzerlerine çatı düşen iki kişi hayatını kaybetti, dokuz kişi de yaralandı

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği, akşam saatlerinde sosyal medyadan yazılı açıklamada bulundu. Can kaybının dörde, yaralı sayısının 19’a yükseldiğinin belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

“İstanbul’da bugün (29 Kasım) sabah saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli lodostan kaynaklanan olumsuz hava koşulları nedeniyle AFAD verilerine göre biri yabancı uyruklu, üçü vatandaşımız olmak üzere maalesef dört can kaybı yaşanmış; üçü ağır, 19 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan tüm çağrılara ilgili kurumlarımızın ekipleri tarafından ivedilikle müdahale edilmekte ve çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir.”

Çatalca’da saat kulesi yıkıldı

Çatalca Serbest Bölge’deki saat kulesi lodosun etkisiyle devrildi. Çevrede kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.

TEM’de iki TIR devrildi

İstanbul-Büyükçekmece’de TEM bağlantı yolunda lodos nedeniyle iki TIR devrildi. Sürücüler kazayı yara almadan atlattı.

Hava ve deniz ulaşımı durdu

Lodos, İstanbul’da hava ve deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi. İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarında uçaklar şiddetli lodos nedeniyle pisti pas geçti. Türk Hava Yolları’na ait altı uçak İstanbul’a inemedi, beş sefer Ankara’ya biri İzmir’e yönlendirildi.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Şehir Hatları’nın bazı seferleri iptal edildi. Balıkçıların ve yat sahiplerinin liman dışına çıkmamaları uyarısı yapıldı. İstanbul Boğazı’nda gemi geçişleri çift yönlü olarak durduruldu.

İBB’den uyarı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medyadan paylaştığı mesajla İstanbullular’a dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Ongun, lodos sebebiyle İBB ekiplerinin 33 çatı uçması, 192 ağaç devrilmesi, 232 tehlike arz eden parça, 52 trafik ışığı ve yön tabelası 12 araç hasarı vakasına müdahale ettiğini belirtti.

Bursa’da ağaçlar devrildi: İki yaralı

Bursa’nın Gürsu ilçesinde lodos nedeniyle ağaçlar devrildi. Yoldan geçen bir minibüsün üzerine düşen ağaç nedeniyle iki yolcu yaralandı. Kentin birçok noktasında ev ve işyerlerinin çatıları uçtu.

İzmir’de tramvay yolu sular altında kaldı

İzmir’de ise fırtına nedeniyle Karşıyaka ilçesinde tramvay yolu sulara gömüldü. Deniz kenarındaki yürüyüş yolunun yanı sıra kara yolu da sular altında kaldı. Tramvay seferleri, Alaybey-Nikah Sarayı arası ile Yunuslar-Ataşehir arasında yapılabilirken, karayolunda ulaşım ise kontrollü olarak sağlanabiliyor.

Çanakkale ve Bursa’da deniz ulaşımı aksadı

Çanakkale’de Bozcaada ve Gökçeada’ya tüm feribot seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) de bazı seferlerini iptal etmek zorunda kaldı.

Marmara Bölgesi’nde yüz yüze eğitime bir gün ara

Şiddetli lodos nedeniyle İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Bursa ve Tekirdağ’da yüz yüze eğitime bir gün ara verildi. Eğitime ara verilen şehirlerde kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel de bir gün izinli sayılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.