Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partili Metin Gürcan’ın tutuklanmasına gerekçe gösterilen görüntüler yayınlandı

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Metin Gürcan’ın “siyasi ve askeri casusluk” suçlamasıyla tutuklanmasına gerekçe gösterilen görüntüler yayınlandı.

Görüntülerde, Gürcan‘ın Ankara’da bir otele girerken ve otelin lobisinde yabancı bir misyon şefi ile görüşürken çekilmiş görüntüleri yer alıyor.

Görüntülere göre, yabancı misyon şefi Gürcan’a bir zarf uzatıyor.

Başka bir görüntüde ise Gürcan’ın yabancı misyon şefiyle Ankara’da bir alışveriş merkezinin kapalı otoparkındaki görüşmesi yer alıyor.

Gürcan ifadesinde, 2019’dan yılından itibaren talep eden kişi ve kurumlara danışmanlık hizmeti verdiğini belirtti.

Bu bilgileri herkesin erişimine açık kaynaklardan derlediğini aktaran Gürcan, “Şahıs … Büyükelçiliğinde görevli diplomat olan … beydir. Kendisine faydalanması maksadıyla açık kaynaklardan hazırladığım sadece Türkiye’yi değil Irak, İran, Suriye, Afganistan, Libya zaman zaman Yunanistan ve Ukrayna gibi ülkelerdeki haftalık gelişmeleri içeren çizelge ve analizleri sunarım. Bana verdiği zarf içerisinde çizelgelerle ilgili bilgi notu ve elden aylık düzenli olarak verdiği 400 dolar bulunmaktadır” diye konuştu.

DEVA Partili Gürcan’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında bir yılı aşkın süredir fiziki ve teknik takibe alındığı ortaya çıkmıştı.

26 Kasım’da İstanbul’da gözaltına alınan Gürcan, dün gece (29 Kasım) Ankara’da çıkarıldığı mahkemece “siyasi ve askeri casusluk” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.