Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Metin Gürcan’ın gözaltına alınması ile ilgili konuştu: “Eğer bu siyasi motivasyonla yapılmışsa, bilsinler ki biz yolumuza aynen devam ediyoruz”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda konuştu. Partinin kurucularından Metin Gürcan’ın “siyasi casusluk” iddiasıyla gözaltına alınması ile ilgili açıklamada bulunan Babacan, Gürcan’ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın casusluk suçlaması ile ilgili 2020 yılındaki soruşturmasına dayanılarak gözaltına alındığı bilgisine ulaştıklarını belirtti. 

Gürcan’a gereken hukuki desteği sağladıklarını söyleyen Babacan, “Hukukçu arkadaşlarımızın Metin Bey’e en güçlü desteği vereceğini ifade etmek istiyorum. Konuyla ve dosyayla ilgili daha detaylı bilgilere sahip olduktan sonra kamuoyuna bilgi vereceğiz. Bugünkü gelişme siyasi bir nitelikteyse ve eğer hedef partimize yönelik bir tutumsa DEVA kadrolarını asla yıldıramazlar. Eğer bu işin arkasında bir siyasi niyet varsa, siyasi motivasyonla yapılan bir durumsa, biz yolumuza aynen devam ediyoruz” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu da Gürcan’ın gözaltına alınmasıyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Yeneroğlu, şunları kaydetti:

“Partimizin kurucularından Metin Gürcan Bey’in ikametinde Bakırköy Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararı üzerine bu sabah 05.00 sularında arama yapılmıştır. Arama kararına göre Metin Gürcan Bey, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın casusluk suçlaması ile ilgili 2020 yılındaki bir soruşturmaya dayanılarak gözaltına alınmıştır. Söz konusu soruşturma bağlamında başkalarının da gözaltına alındığı bilgisi vardır. Metin Bey şu anda sağlık kontrolünde. Tüm desteğimizle süreci yakinen takip ediyoruz. Avukat arkadaşlarımız emniyette, kendilerine gereken hukuki desteği vermekle birlikte soruşturma ile ilgili daha net bilgiler aldıktan sonra kamuoyunu bilgilendireceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.