Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanlığı’nın ilaç denetiminde, 261 eczanenin stok kayıtlarında uygunsuzluk tespit edildi

Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği ilaç denetimlerinde stok kayıtlarında uygunsuzluk tespit edilen ecza deposu sayısı 54’e, eczane sayısı ise 261’e yükseldi. Özellikle döviz kurundaki yükseliş nedeniyle kritik ilaçlara erişimin zorlaştığı yönündeki iddialar son zamanlarda giderek artmıştı.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (TİTCK) ürün denetmenleri, müfettişleri ve il sağlık müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen denetimlerde 261 eczanenin İlaç Takip Sistemi (İTS) kayıtları ve fiili stok durumları arasında uyumsuzluk olduğu tespit edildi.

54 ecza deposunda uyumsuzluk

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada kasım ayında yürütülen denetimler sonucunda 54 ecza deposunda ilaçların fiziki stok durumu ile İTS kayıtları arasında uyumsuzluk olduğu belirtildi. TİTCK, stok kayıtlarında uyumsuzluk tespit edilen ecza depoları hakkında idari işlem başlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.