Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ankara Büyükelçisi David Satterfield ve beraberindeki heyet, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i bugün (6 Aralık) İYİ Parti Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

15 Ağustos 2019 tarihinde ABD’nin Ankara Büyükelçisi olarak göreve başlayan ve görev süresinin sonuna yaklaşan Satterfield, üç kişilik heyet ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i partisinin genel merkezinde ziyaret etti.

https://twitter.com/Medyascopetv/status/1467854365713121280?s=20

Ahmet Kamil Erozan: “Nezaket ziyareti”

Görüşmede Meral Akşener’in yanında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve emekli Büyükelçi Ahmet Kamil Erozan yer aldı. Görüşme hakkında Medyascope’a bilgi veren Erozan, talebin büyükelçilikten geldiğini ve veda öncesinde bir nezaket ziyareti anlamı taşıdığını söyledi. 

Büyükelçi, geçen hafta da Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü

Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından iki taraftan da herhangi bir açıklama yapılmadı. Satterfield, 2 Aralık Perşembe günü de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü.

https://twitter.com/CHPfotograf/status/1466408124559024132?s=20

Satterfield’ın koltuğunu devralacak ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi Jeff Flake’in görevine 2022 yılı başında başlaması bekleniyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.