Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralya Açık 2022: Novak Djokovic ve Rafael Nadal turnuvada yer alacak – Serena Williams, yeni takvim yılının ilk Grand Slam’ini kaçıracak

Avustralya Açık Tenis Turnuvası yönetimi, çarşamba günü (8 Aralık) yaptığı açıklamada, 17-30 Ocak 2022 tarihlerinde düzenlenecek yeni takvim yılının ilk Grand Slam’ine katılacak ve katılamayacak bazı isimleri açıkladı.

Erkek ve kadınlarda dünya bir numaraları Novak Djokovic ve Ashleigh Barty, Avustralya Açık’ta kendileri için ayrı anlamları olan şampiyonluklar için mücadele edecek. Dokuz Avustralya Açık zaferi bulunan Djokovic, en başarılı olduğu kortta 21. Grand Slam zaferini kazanarak büyük üçlü arasındaki eşitliği bozan ve öne geçen isim olmak istiyor. Barty ise 44 yıllık aranın ardından Melbourne’de şampiyon olan ilk Avustralyalı tenisçi olmayı hedefliyor.

Melbourne’ün bağlı olduğu Victoria eyaletinin turnuvaya katılmak için aşıyı zorunlu tutması ve Djokovic’in aşı olup olmadığı konusunda resmi bir açıklama olmaması soru işaretleri oluşturuyordu ancak bu gelişmeden, Djokovic’in de aşı olan tenisçiler arasına katıldığı sonucunu çıkarabiliriz.

Sakatlıkları nedeniyle bir süredir kortlardan uzak olan iki isim, Rafael Nadal ve Dominic Thiem, 2022 ile birlikte kavuşacağımız raketler. Roger Federer ve Stan Wawrinka’nın tedavileri sürdüğü için katılmayacağı organizasyonda, Profesyonel Tenisçiler Birliği’nin (ATP) ilk 20 sırasında yer alan 19 erkek tenisçi mücadele edecek.

Avustralya Açık’ı yedi kez kazanan ve teklerde 24. Grand Slam zaferini yaşayarak Margaret Court’un rekorunu egale etmek isteyen Serena Williams, fiziksel olarak hazır olmaması nedeniyle turnuvaya katılmayacağını açıkladı. Bianca Andreescu kadınlardaki bir diğer önemli eksik olurken 2021 yılının son döneminde mental problemler nedeniyle tenise ara veren Naomi Osaka’nın bu turnuvayla kortlara dönmesi bekleniyor.

Avustralya Açık’ın Williams paylaşımı ve 40 yaşındaki raketin açıklaması:

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler