Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope market çalışanlarına bazı ürünlerdeki satış kısıtlamalarını sordu: “Yağ ve sütü iki paketten fazla vermiyoruz”

İstanbul’da bazı zincir marketler yağ, süt, şeker, sigara gibi fiyatı sürekli yükselen ürünlerin satışına kısıtlama getirdi. Pek çok market iki adet yağdan fazlasını kasadan geçirmezken, bir tanesinde sınır 10 adet. Medyascope muhabiri Ali Macit, İstanbul’da gezdiği marketlerden ürünlerin satışının kısıtlanması hakkında bilgi aldı. 

“Toplu satış yapmıyoruz”

Market çalışanları, kısıtlama kararının şirketlere ait olduğunu söyledi. Öte yandan İstanbul-Osmanbey’deki bir zincir markette reyonlardaki ürünlerin tükenmiş olması dikkat çekti.

Bir zincir markette yağ, süt gibi ürünlerde kısıtlama mevcut. Market çalışanı, “Çoğu ürünlerde kısıtlama var ancak biz geçiyoruz. Vatandaş istiyor. Süt, sigara, yağ ve pahalı ürünlerde var. Toplu satış yapmıyoruz” dedi.

Osmanbey’deki bir başka zincir markette de toplu ürün alımı yasak. Diğer marketle karşılaştırıldığında üç adetten fazla ürün almak serbest ancak 10’dan fazlasını kasadan geçmiyorlar.

İstanbul-Maslak’ta bulunan bir alışveriş merkezindeki zincir markette çalışan işçi ise herhangi bir kısıtlama olmadığını söyledi.

Toptancıya satış yasak

Düşük gelirli vatandaşların öncelikli tercihlerinden olan bir zincir markette çalışan işçi, toptancıya ise ürün satmadıklarını belirtti. Market çalışanı, “Toptancıya çoklu yağ, şeker, sigara vermiyoruz. İki tane yağ kasadan geçebilirim ama 10 tane geçemem, yasak. Bu yasağı şirket getirdi. Temel insani ihtiyaçlardan daha çok, yağmalanacak ürünlere kısıtlama geldi” dedi. Aynı marketteki ürünlerin birçoğunun tükenmiş olması dikkat çekti.

“Depoda ürün yok”

Bir başka zincir market çalışanı ise depoda ürün olmadığını dile getirdi. Kendilerine yazı geldiğini ve bazı ürünlerin satışında kısıtlamaya gidildiğini söyledi. Market çalışanı, yazının nereden geldiği hakkında bir şey bilmediğini belirtti.

Market çalışanı, “Bize sadece yazı geldi, şirket mi yaptı, bakanlık mı bilmiyorum. Yağ ürünlerini, süt ürünlerini iki taneden fazla vermiyoruz. Bizde şu an bir yağ reyonumuz da yok. Çünkü depomuzda da yok” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.