Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ermenistan ile normalleşme adımı – Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Eski Vaşington Büyükelçisi Serdar Kılıç özel temsilci olarak atanacak”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan ile normalleşme süreci kapsamında eski Vaşington Büyükelçisi Serdar Kılıç‘ın özel temsilci olarak görevlendirileceğini açıkladı.

Türkiye ile Ermenistan 1990’lı yıllarda kesilen diplomatik ilişkileri başlatmak için karşılıklı adımlar atmaya hazırlanıyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ermenistan ile normalleşme sürecine ilişkin “Eski Vaşington Büyükelçimiz Serdar Kılıç’ı özel temsilci olarak görevlendireceğiz” açıklamasında bulundu.

Çavuşoğlu, bütçe görüşmeleri sırasında Türkiye ile Ermenistan’ın ilişkilerinin normalleştirilmesi için karşılıklı özel temsilciler atayacaklarını belirtmişti.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vahan Hunanyan da sosyal medyadan Ermenistan’ın “Türkiye ile ilişkileri normalleştirmeye önkoşulsuz hazır olduğunu” dile getirmişti.

Blinken’dan destek mesajı: “Memnuniyetle karşılıyoruz”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreciyle ilgili bugün Twitter’dan “Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ermenistan Dışişleri Bakanının normalleşme sürecini görüşmek üzere özel temsilciler atanacağına dair açıklamalarını memnuniyetle karşılıyor ve güçlü bir şekilde destekliyoruz” paylaşımında bulundu.

Serdar Kılıç kimdir?

Serdar Kılıç, 1958 yılında Samsun’da doğdu. TED Ankara Koleji’nin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1984’te Dışişleri Bakanlığı’na giren Kılıç, çeşitli diplomatik görevlerde bulundu. 2006-2008 yıllarında NATO Genel Müdür yardımcısı olarak görev yapan Kılıç, 2008-2010 yıllarında Beyrut Büyükelçiliği, 2010-2012 yıllarında Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği görevinde bulundu. 2012-2014 yılları arasında Tokyo Büyükelçisi, 2014-2021 yılları arasında ise Washington Büyükelçisi olarak görev yaptı. 23 Şubat 2021’deki cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle merkeze döndü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.