Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Lewis Hamilton şövalyelik nişanını aldı

İngiliz Formula 1 pilotu Lewis Hamilton, motor sporlarına katkısı nedeniyle Galler Prensi Charles tarafından şövalye nişanıyla onurlandırıldı.

Lewis Hamilton, ”Sir” unvanı aldı

İngiliz Formula 1 pilotu Lewis Hamilton, motor sporlarına katkısı nedeniyle onurlandırıldı. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in geçen yıl şövalye ilan ettiği Hamilton, tarihi Windsor Kalesi’nde düzenlenen törende şövalye unvanını Galler Prensi Charles’tan resmen aldı. Şövalye ilan edilmesinin ardından ”Sir” unvanı kazanan 35 yaşındaki pilota törende annesi Carmen Larbalestier da eşlik etti. Lewis Hamilton; Jack Brabham (1978), Stirling Moss (2000) ve Jackie Stewart’ın (2001) ardından şövalye ilan edilen dördüncü Formula 1 pilotu oldu. Aktif şekilde yarışırken şövalye ilan edilen ilk pilot olarak tarihe geçen Hamilton, 2008 yılında Formula 1’deki ilk şampiyonluğunu kazanmasının ardından Britanya İmparatorluk Nişanı’na da layık görülmüştü. 

Kariyerinde yedi Formula 1 şampiyonluğu bulunan Mercedes AMG Petronas pilotu Lewis Hamilton, organizasyon tarihinde en çok yarış ve en çok pole pozisyonu kazanan pilot unvanını elinde bulunduruyor. Hamilton, 12 Aralık Pazar günü Abu Dabi’de koşulan sezonun son yarışında Red Bull Racing pilotu Max Verstappen’e son turda geçilerek şampiyonluğu kaybetmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.