Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Romanya İnovasyon ve Dijitalleşme Bakanı Florin Roman, intihal iddiaları üzerine istifa etti

Romanya İnovasyon ve Dijitalleşme Bakanı Florin Roman, medyada çıkan özgeçmişinde usulsüzlük olduğu ve akademik bir makaleden intihal yaptığı haberleri üzerine istifa etti. Libertatea gazetesinin, eğitim bilgilerini sorgulayan bir makale yayımlamasının ardından görevinden ayrılan Roman, bakanlığa geçen ay atanmıştı.

Hakkında ortaya atılan iddiaların Başbakan Nicolae Ciuca‘yı etkilemesini istemediğini belirten Roman, istifa dilekçesinde “Bugün bakanlıktan istifa ettim. Göreve geldiğim ilk günden linç noktasına gelmek benim için çok fazla” dedi. 

Emekli General ve Romanya Başbakanı Nicolae Ciuca

Libertatea gazetesi, Roman’ı yüksek lisans tezinde intihal yapmak ile suçlamış ve politikacının özgeçmişinde yer alan 2006 tarihli bir yayınının bulunmadığını yazmıştı. Gazetenin haberinde Roman’ın, gittiği üniversite hakkında da yanıltıcı ve yanlış açıklamalarda bulunduğu da belirtilmişti.

“Karalama kampanyası”

Roman ise gazetenin bulgularını reddetmiş ve bulguları, “karalama kampanyasının” bir parçası olarak nitelendirmişti.

2015-2017 yılları arasında ülkenin başbakanı olarak görev alan Dacian Ciolos, Roman’ın istifasını “gerekli bir eylem” olarak nitelendirdi.

Dacian Ciolos

Yaklaşık 19 milyon nüfuslu Avrupa Birliği ülkesi Romanya, Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün 2020 Yolsuzluk Algısı Endeksi’nde 180 ülke arasında 69. sırada yer alıyor. Türkiye ise aynı listede 86. sırada.

Kaynak: The Guardian

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.