Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York’ta Ahmet Yücetürk isimli bir imam, cinsel istismarla suçlanıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York eyaletinde imam olarak çalışan Ahmet Yücetürk, dün (16 Aralık) pedofili suçlamasıyla gözaltına alındı. New York Mahkemesi tarafından tutuklanan Yücetürk, kefaletle serbest bırakıldı. Yücetürk’ün Ocak 2021’de tekrar hâkim karşısına çıkması bekleniyor.

New York Post’un haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York eyaletinde imam olarak çalışan 42 yaşındaki Ahmet Yücetürk, “reşit olmayan bir birey ile cinsel ilişkiye girmeye teşebbüs etmek” ve “uygunsuz içerikli objeler kullanmak” ile suçlanıyor.

Ahmet Yücetürk

JFK Havalimanı Uluslararası İslam Merkezi’nde imam olarak görev yapan Ahmet Yücetürk’ün pazartesi günü (13 Aralık) 14 yaşında olduğunu düşündüğü “NYCreeps Spotlight” isimli YouTube sayfasının yöneticisi F.M. ile seks yapmak istediğini söyledi ve hafta sonu annesinin evde olup olmadığını sordu. Olay yerine gelen Yücetürk’ü kayda alan F.M, Yücetürk’ü New York Polisi görevlilerine teslim etti.

Yücetürk, kız çocuklarına cinsel saldırı girişimde bulunmak suçundan gözaltına alındı ve tutuklandı. New York Post’un ulaştığı mahkeme kayıtlarında, kasım ayı sonlarında Yücetürk’ün 14 yaşındaki kıza, “Seni çok istiyorum. Bu hafta sonu halledebilir miyiz? Annen bu hafta sonu uzakta olacak mı? Seni sabunlamak ve yıkamak istiyorum” dediği belirtildi.

New York Polisi’nin Yücetürk’ü tutuklamasının ardından polisler, buluşma planından sonra F.M.’nin Yücetürk’e verdiği adrese geldiği ve apartmanın kapısını çaldığı görüntülere ulaştı.

Dört kız çocuk babası Yücetürk’ü polise teslim eden F.M., çocukken cinsel istismara uğradığını söyledi ve bu yüzden de kendi başına gelenlerin diğer çocukların başına gelmesini istemediğini belirtti. Gazeteye telefonla demeç veren F.M., “Bu kişilerin kapalı kapılar ardında ne yaptıklarını görmek çok gülünç. Bu yüzden onları birer birer alt etmekten keyif alıyorum” dedi.

New York Mahkemesi tarafından tutuklandıktan sonra kefaletle serbest bırakılan Yücetürk’ün, Ocak 2022’de yeniden hâkim karşısına çıkması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.