Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti – Kılıçdaroğlu: “Erdoğan’ın akli melekeleri yerinde mi ciddi endişelerim var”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal bugün (20 Aralık), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Görüşmenin ardından iki lider basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Siyasi iktidarın devleti yönetemediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’ı muhatap almak bile yanlış, akli melekeleri yerinde mi ciddi endişelerim var” derken Uysal, “Bu ülkede bugün herkes konuşacak” dedi.

“Erdoğan’ı muhatap almak bile yanlış, akli melekeleri yerinde mi ciddi endişelerim var”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasi iktidarın devleti yönetemediğini savunurken, “Devlet akılla yönetilir. Devleti yönetemiyorlar. Yönetemediklerini sokaktaki vatandaş da görüyor. Erdoğan’ı muhatap almak bile yanlış aslında, akli melekeleri yerinde mi orada ciddi endişelerim var. Bir insan ülkesine bu kadar büyük ihanet içinde olamaz. Bir organize kötülükle karşı karşıyayız. 84 milyon perişan vaziyette. Koskoca bir Türkiye’yi bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak söze teslim ediyoruz, yok böyle bir şey. Ortaçağ’da bile yok” diye konuştu.

“Hayal âleminde yaşıyorlar”

Kılıçdaroğlu’nun gündeminde faizler de vardı. Vatandaşın, çiftçinin ve esnafın banka borçlarının faizlerinin inmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kimin faizi indi? Vatandaşa yansıyan bir şey yok. Merkez Bankası düşük faizle kredi açıyor, bankalar kredi alıyor. Hazine borçlanmak istiyor, yüzde 14’ten aldığı krediyi yüzde 22’den satıyor. Bankalar kazanıyor. Bir avuç insana hizmet ediliyor, hayal âleminde yaşıyor bunlar” dedi.  

“Çürümenin en tipik örneği TÜİK’tir”

Devlette liyakatin kaybolduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Çürümenin en tipik örneği TÜİK’tir. Vatandaş alışveriş yapıyor, TÜİK’in açıkladığı rakamların ne kadar yanlış olduğunu herkes görüyor. Kuruma güven sıfırlanmış durumda” diye konuştu.

“Bir an önce sandığı getirin”

Hükümetin iktidarda kaldığı her günün ülkeye daha ağır yükler getirdiğini savunan Kılıçdaroğlu, “‘Bir an önce sandığı getirin’ diyoruz. Bu millet daha fazla zulüm görmesin. İnsanlar biraz nefes alsın” diyerek, erken seçim çağrılarını yineledi.

Gültekin Uysal: “Herkes konuşacak”

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal da ülkede büyük bir facia yaşandığını belirtirken, “Bu ülkede bugün herkes konuşacak. Sorumluluk birinci derecede sadece siyasetçilerin, muhalefet partilerinin liderlerinin değil, geniş örgütlü kesimleri temsil eden tüm yapıların konuşması gerek” ifadelerini kullandı.

“Merkez Bankası’nın, TÜİK’in bir iradesi yok”

TÜİK‘in ölçümlerinin bir “Türkiye’nin bir parti devletine dönüştüğünü” ortaya koyduğunun altını çizen Uysal, Türk Lirası’nın (TL) değer kaybetmesi nedeniyle milli varlıkların el değiştirme riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Yolsuzlukların sistematik hale geldiğini vurgulayan Uysal, “Esas yolsuzlukların sistematik usul haline geldiği bu ülkede, yolsuzluklar milli güvenliğimizi tehdit ediyor. Bugün Merkez Bankası’nın da TÜİK’in de bir iradesi, aklı yok. Kurumsal derinliği sıfırlanmış” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.