Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Valiliği’nde 35 yıl sonra atanan ilk sivil özel kalem müdürü görevden alındı, yerine Vali Karaloğlu’nun koruma polisi atandı


Diyarbakır Valiliği, 35 yıl aradan sonra bir buçuk yıl önce ilk kez bir sivil memuru özel kalem müdürlüğü görevine atamıştı. Vali Münir Karaloğlu, ilk sivil Özel Kalem Müdürü Mustafa Çakmak’ı görevden alarak yerine koruma polisi Yavuz Demir’i vekaleten atadı.


Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki illerindeki valiler, özel kalem müdürü olarak emniyetten görevlendirilen polis memurları ile çalışıyordu.

Diyarbakır’a, geçen yıl haziran ayında atanan Vali Münir Karaloğlu, Basın ve Halkla ilişkiler Müdürü Mustafa Çakmak’ı özel kalem müdürü olarak atayarak bu teamüle son vermişti. Böylece 35 yıl sonra ilk kez bir sivil memur özel kalem müdürü olarak atanmıştı. Ancak bu değişikliğin ömrü bir buçuk yıl sürdü.

Vali Karaloğlu’nun talimatıyla Özel Kalem Müdürü Mustafa Çakmak görevden alındı ve Karaloğlu’nun koruma polisi Yavuz Demir vekaleten bu göreve atandı.

Çakmak ise Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki eski görev yerine gönderildi.

İthal” ve “çifte maaşlı” bürokratlarla gündeme gelmişti

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’nın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılıp yerine kayyum atanmasından sonra başta büyükşehir belediyesi olmak üzere bir çok belediyeye “ithal bürokratlar” getirilmişti.

Meclis’te soru önergelerine konu olan “çifte maaşlı” ve “ithal bürokratlar” sadece belediyelerle sınırlı kalmamıştı.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu da daha önce görev yaptığı Antalya’da birlikte çalıştığı bazı daire müdürlerini Diyarbakır’a getirmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.