Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fenerbahçe’de Vitor Pereira dönemi sona erdi

Fenerbahçe, dün (20 Aralık) yaptığı açıklama ile Portekizli teknik direktör Vitor Pereira‘nın sözleşmesinin feshedildiğini kamuoyuna duyurdu.

Fenerbahçe, Vitor Pereira ile yollarını ayırdı

Süper Lig’de zirve yarışından uzak kalan Fenerbahçe, kötü gidişatın faturasını Vitor Pereira’ya kesti. Sarı-lacivertli kulüp, dün (20 Aralık) yaptığı açıklamada Portekizli teknik direktör sözleşmesinin feshedildiğini kamuoyuna duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada ”Futbol A Takım Teknik Direktörümüz Vitor Pereira ile sözleşmesinin sonlandırılması konusunda anlaşma sağlanmış ve yollarımız ayrılmıştır. Kendisine bugüne kadar gösterdiği çaba ve çalışmalarından dolayı teşekkür eder, gelecek kariyerinde başarılar dileriz” denildi. Vitor Pereira, sezon başında göreve gelmişti. Öte yandan Portekizli teknik direktör, 2015-2016 sezonunda da Fenerbahçe’de görev almış ve o sezon takımıyla ligde ikinci sırayı elde etmişti. 

Vitor Pereira’nın Fenerbahçe karnesi

Sezon başında ‘‘Yarım kalan hikâyeyi tamamlamaya geldim” diyerek Fenerbahçe’nin başına geçen Vitor Pereira’nın görev süresi oldukça kısa sürdü. Fenerbahçe, bu sezon Portekizli teknik direktör ile çıktığı 25 resmi maçta 11 galibiyet, yedi beraberlik ve yedi mağlubiyet aldı. Ligde topladığı 28 puan ile lider Trabzonspor’un 14 puan gerisinde beşinci sırada yer alan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’ne ise grup aşamasında veda etmişti. UEFA Konferans Ligi’nde yoluna devam etmek zorunda kalan sarı-lacivertliler, son 16 turunda Çekya temsilcisi Slavia Prag ile eşleşti. 

Ali Koç’a teknik direktör dayanmıyor

3 Haziran 2018 tarihinde Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başkanlığına gelen Ali Koç, üç buçuk yıllık görev süresinde sekiz farklı teknik direktör ile çalıştı. Ali Koç, Vitor Pereira ile yolların ayrılmasının ardından dokuzuncu farklı teknik direktörü takımın başına getirebilmek için kolları sıvadı. 

Ali Koç döneminde Fenerbahçe’de görev alan teknik direktörler:

Phillip Cocu 

Erwin Koeman 

Ersun Yanal 

Zeki Murat Göle 

Tahir Karapınar

Erol Bulut 

Emre Belözoğlu 

Vitor Pereira 

Bu haberimiz sayesinde Vitor Pereira’nın teknik direktörlük kariyerine ulaşabilirsiniz:

Fenerbahçe’de Vitor Pereira’dan önceki son beş teknik direktör ile yollar nasıl ayrıldı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.