Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhur İttifakı’nın kaleleri – Yeniden Sultanbeyli: “Gerekirse kazma sapı ile sokağa çıkacağız, Erdoğan’ı kimseye yedirmeyeceğiz”

Medyascope’un “Cumhur İttifakı’nın kaleleri” haber serisinde dün (22 Aralık), Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP), İstanbul’da en çok oy aldığı Sultanbeyli’de vatandaşlara, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “kur korumalı vadeli Türk Lirası mevduatı” açıklaması sonrası düşen döviz kurları ve ekonomik gidişat hakkındaki fikirlerini sorduk. Bir vatandaş, “Gerekirse kazma sapı ile sokağa çıkacağız, Erdoğan’ı kimseye yedirmeyeceğiz” dedi. Önceden AKP’ye oy verdiğini belirten başka bir vatandaş ise kurdaki düşüşü “18’den 12’ye iniyor, bunu madem yapıyordun, niye dört ay önceden yapmadın? Şu an insanların havasını aldılar sözleriyle değerlendirdi. Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Sultanbeyli İlçe Başkanı Orhan Aktaş, Sultanbeyli’deki seçmenlerin ekonomik kriz nedeniyle AKP’den koptuğunu iddia etti. 

Haber: Ali Macit, Ali Deniz Çakır 
Kamera: Ayhan Eren 

“Gerekirse kazma sapı ile sokağa çıkacağız, Erdoğan’ı kimseye yedirmeyeceğiz” 

İstanbul-Sultanbeyli, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 59,4 oy ile Cumhur İttifakı’nın en yüksek oy aldığı ilçelerden biri oldu. İlçedeki vatandaşlar, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurdaki yükselişe yönelik açıkladığı yeni ekonomik hamleleri “dövize darbe” olarak adlandırırken, “Erdoğan’a her halükârda sahip çıkacaklarını” belirtti. Sultanbeyli’de pazar alışverişi yapan bir vatandaş, “Gerekirse kazma sapı ile sokağa çıkacağız, Erdoğan’ı kimseye yedirmeyeceğiz” dedi. 

“Dolar 18’den 12’ye iniyor, bunu madem yapıyordun, niye dört ay önceden yapmadın?”

Sultanbeyli’de önceden AKP’ye oy verdiğini belirten bir vatandaş ise “Bir manipülasyon oldu, bir ayarlama yaptılar. Dolar 18’den 12’ye iniyor, bunu madem yapıyordun, niye dört ay önceden yapmadın? Şu an insanların havasını aldılar. ‘Köprü yaptık’ diyor, ‘Yol yaptık’ diyor. Muhalefet, muhalefet olsaydı, bu iktidar çoktan gitmişti” diye konuştu. 

“Seçmen uyandı, oy oranı düşecek, Sultanbeyli’yi kaybedecekler”

DEVA Partisi Sultanbeyli İlçe Başkanı Orhan Aktaş, Sultanbeyli’deki seçmenin Erdoğan’a olan güveninin sarsıldığını belirtirken, vatandaşların Sultanbeyli’de AKP’ye oy vermeyeceğini iddia etti. Aktaş, “Seçmen uyandı, oy oranı düşecek, Sultanbeyli’yi kaybedecekler” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.