Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Millet İttifakı’nın kalelerinden Şişli’de seçmenin ve partilerin nabzı – “İmamoğlu ve Yavaş’ın kazanma şansı daha yüksek”

Medyascope olarak başlattığımız Cumhur İttifakı’nın kaleleri haber serimizin ardından şimdi de Millet İttifakı’nın kalelerini gezmeye başladık. İstanbul’un Şişli ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İstanbul’daki kalelerinden bir tanesi. CHP, son yerel seçimlerde Şişli’de yüzde 48,49 oy alırken Demokratik Sol Parti adayı ve eski CHP’li Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yüzde 28,89 ile ikinci oldu. Şişli’de seçmene cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin kimi aday göstermesini istediklerini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki performansını ve ekonomik kriz hakkında ne düşündüğünü sorduk. 

Haber: Ali Macit, Ali Deniz Çakır ve Tuğbanur Toprak

Kurgu: Ali Macit  

Şişli’de siyasi parti ilçe başkanları ile görüşme taleplerimize İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Ünal geçirdiği rahatsızlık nedeniyle olumsuz yanıt verdi. DEVA Partisi’nin röportajı yaptığımız gün (29 Aralık) Ankara kongresi olduğu için, Gelecek Partisi ise Şişli İlçe Başkanlığı’nda bazı değişikler nedeniyle görüş veremeyeceklerini iletti. AKP, görüşme talebimize geri dönüş yapacağını belirtmesine rağmen herhangi bir geri dönüş yapmadı. MHP’ye ise ulaşamadık.

CHP Şişli İlçe Başkanı Özcanlı: “Ekrem başkanımızı olabilecek her makama layık görüyoruz”

CHP Şişli İlçe Başkanı Tamer Özcanlı, partisinin baskın veya erken seçime hazır olduğunu belirtti. Her sandık için müşahit ve sandık görevlilerinin yedekleri ile birlikte belirlenmesi için sıkı hazırlık içinde olduklarını anlatan Özcanlı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adayı olup olmayacağı tartışmalarıyla ilgili “Ekrem başkanımızı olabilecek her makama layık görüyoruz. Toplumda da Ekrem başkana teveccüh olduğunun farkındayız” dedi. 

“İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanlık yarışını kazanma şansı Kılıçdaroğlu’ndan daha yüksek” 

Emekli olan ve kendini “Atatürkçü” olarak tanımlayan bir vatandaş, “Şu an için bir cumhurbaşkanı adayı görmüyorum” derken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanmasının zor olduğunu savundu. Aynı vatandaş, “Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlık yarışını kazanma şansı Kılıçdaroğlu’ndan daha yüksek. Bilhassa Ankara Belediye Başkanı’nın” diye konuştu. Vatandaş, muhalefetin Atatürkçü çizgi dışında bir aday çıkarırsa seçimi kazanamayacağını da iddia etti. 

“Muhalefetten bir beklentim yok, benim oyum Sarıgül’e”

Eski Şişli Belediye Başkanı ve Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül‘ün Şişli’de çok önemli bir güce sahip olduğunu savunan bir esnaf ise muhalefeti beğenmediğini söyledi. Esnaf, “Muhalefetten bir beklentim yok. Benim oyum Sarıgül’e” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.