Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Yeniden salgın” – Dünya başkentleri anlatıyor: Ülkeler Omicron ile nasıl mücadele ediyor?

Bugün, 2 Ocak 2022. Çin’in dünyaya yeni bir koronavirüs keşfettiğini duyurmasının üzerinden tam iki yıl iki gün geçti. Güney Afrika tarafından geçen aylarda ilk kez bildirilen Omicron varyantı, dünyanın birçok ülkesinde etkisini gösteriyor. Uzmanlar, Delta varyantı ile karıştığında da Omicron’un “tsunami” etkisi yapabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Birçok ülke de günlük koronavirüs vaka sayısında rekor üzerine rekor kırıyor. Peki, dünya Omicron ile nasıl başa çıkıyor? Biz sorduk; Almanya’dan gazeteci Ayşegül Karakülhancı, İngiltere’den gazeteci Kumru Başer, Yunanistan’dan gazeteci Engin Baş, Fransa’dan sosyolog Pınar Kılavuz ve Hollanda’dan Medyascope muhabiri İlayda Öykü Biberoğlu anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.