Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tekel bayilerinden ÖTV tepkisi: “Satışlar düştü, sattığımızı yerine koyamıyoruz”

Sigara ve alkolden alınan Özel Tüketim Vergisi’nde (ÖTV) artış yüzde 47 oldu. Türkiye Tekel Bayileri Federasyonu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından firmaların ürün vermemesi ve telefonları açmamaları sebebiyle kepenk kapatma çağrısında bulundu. Medyascope olarak Taksim ve Beşiktaş’taki tekel bayii sahipleri ve çalışanları ile konuştuk. Dövizdeki ani yükselişler nedeniyle ithal içki bulamadığını söyleyen bir bayi, “Satsak bir türlü, satmasak bir türlü. Sattığımızı yerine koyamıyoruz” dedi.

İstanbul-Beşiktaş’ta tekel bayisi işleten Orhan Şimşek, döviz kuru nedeniyle son üç aydır ithal içki tedarikinde sorun yaşadığını belirtti. Kâr edemediğini söyleyen Şimşek, “Satsak bir türlü, satmasak bir türlü. Sattığımızı yerine koyamıyoruz” dedi. 

Satışlar düştü

İstiklal Caddesi’ndeki bir tekel bayisinin işletmecisi ise zamlanan alkol ve sigara fiyatlarından dolayı satışlarının çok fazla etkilendiğini, satıcı firmaların döviz kurundaki ani yükselişler nedeniyle ithal içki satışı yapmadığını belirtti. Tekel bayisi sahibi, “Bir sattığımızı bir daha yerine koyamıyoruz. Her hafta yeni fiyattan geliyor, her hafta fiyatlar değiştiği için zarar ediyoruz” diye konuştu ve geçen akşam dükkanını kapatma kararı aldığını sözlerine ekledi.

Firmalar ürün vermiyor

Beşiktaş’taki bir tekel bayisinin sahibi ise alkole ve sigaraya yapılan son zamlardan dolayı satışlarda düşüş olduğunu söyleyerek, “Firmalar şu anda ellerinde ürün olduğu halde bize ‘yok’ diyorlar” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.