Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

20 yıldır polisten kaçıyordu, maske denetiminde yakalandı

Polonya’da 20 yıldır polisten kaçan katil, maske denetiminde yakalandı. Varşova polisi, 45 yaşındaki firari katilin başkentin kuzeydoğusunda bulunan Bielany şehrindeki bir mağazada gözaltına alındığını duyurdu.

Dedektif yardımcısı Elwira Kozlowska salı günü (4 Ocak) AFP’ye verdiği demeçte, “Katil, Bielany bölgesinde maskesi olmadığı için polis tarafından durdurulmuştu” dedi.

20 yıl boyunca polisten kaçmayı başaran katilin, işlediği cinayet nedeniyle 25 yıllık hapis cezasını çekmek üzere bir cezaevine gönderildiği aktarıldı.

Polonya’daki tüm mağazalarda da maske takmak zorunlu.

Doğu Avrupa ülkesi Polonya’da, dün (4 Ocak) semptom göstermeyen vakalar da dahil olmak üzere 11 bin 671 koronavirüs vakası tespit edildi, 433 kişi hayatını kaybetti. Ülkede artan koronavirüsün Omicron varyantı nedeniyle de birtakım önlemler uygulanıyor. Ülkeye Schengen bölgesi ve Avrupa Birliği (AB) dışından gelen yolcuların, 24 saat öncesinde yapılan negatif PCR test sonucunu bildirmeleri gerekiyor.

Kaynak: Euronews

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.