Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Southampton’ın çoğunluk hisseleri el değiştirdi

Sırp milyarder Dragan Solak’ın desteklediği Sport Republic şirketi, Çinli iş insanı Gao Jisheng’den İngiltere Premier Lig kulübü Southampton’ın yüzde 80 hissesini satın aldı.

Sport Republic, Southampton’ı satın aldı

Dragan Solak

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Southampton, Sırp milyarder Dragan Solak’ın desteklediği Sport Republic şirketine satıldı. Kulüpten yapılan açıklamada Çinli iş insanı Gao Jisheng’in 2017 yılında aldığı Southampton’ın yüzde 80’lik hissesinin 100 milyon sterlin karşılığında spor ve eğlence sektöründe faaliyet gösteren Sport Republic’e geçtiği kamuoyuna duyuruldu. ”Televizyon kralı” lakaplı Solak’ın desteklediği şirketin kulübün azınlık hisselerini elinde tutan Katharina Liebherr ile ortak çalışacağı belirtildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dragan Solak, ‘’Southampton, büyük bir spor organizasyonunda aradığımız birçok özelliğe sahip. Harika bir yönetim ekibine, mükemmel akademilere, göz alıcı futbol oynayan bir takıma ve takımlarına tutkuyla bağlı özel bir hayran kitlesine sahip” dedi.

Sky Sports News‘ten Kaveh Solhekol’un aktardığına göre, Sırp milyarder Dragan Solak’ın desteklediği Sport Republic, sadece Southampton’ı satın almakla yetinmeyecek. Şirket, birçok başka kulübü satın alarak daha da büyümeyi hedefliyor. Sport Republic, aynı zamanda spor ve veri konusunda uzmanlaşmış teknoloji şirketlerine de yatırım yapmayı hedefliyor. 

Öte yandan Southampton’ın CEO’su Martin Semmens, kulüpteki pozisyonunu korumaya devam edecek. 

https://twitter.com/SouthamptonFC/status/1478392027192700928?s=20

Rasmus Ankersen, Southampton’da görev alacak

Rasmus Ankersen

Southampton’ın Sport Republic şirketine devredilmesinin ardından dikkat çekici bir gelişme daha yaşandı. Brentford’ın eski sportif direktörü Rasmus Ankersen, Southampton’ın açtığı yeni sayfada önemli roller alacak. ”Gözlerinize güvenmeyin’’ felsefesi ile hareket eden Ankersen, sadece sayılara güvenmeyi tercih ederek transferler yapmış ve Brentford’ın sahibi Matthew Benham ile kulübün kaderini değiştirmişti. Öyle ki Matthew Benham Brenford’ı aldığında takım, İngiltere üçüncü ligi (League One) seviyesinde mücadele ediyordu. Benham ve Ankersen’nin hamleleri ile Brentford, 2014-2015’te Championship’e yükseldi. Takımın İngiliz futbol piramidinin en üstüne çıkması ise toplam dokuz yıl sürdü.

Matthew Benham ve Rasmus Ankersen ile ilgili serimiz:

Kaynak: Skysports

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.