Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Novak Djokovic, 2022 Avustralya Açık’a katılıyor – Raket Servis’ten Anıl Araslı: “Sırp tenisçi aşı karşıtlığı ile bilindiği için oldukça sabıkalı bir isim”

Novak Djokovic’in 2022 Avustalya Açık’a katılıp katılmayacağı, uzun süredir gizemini koruyordu. Djokovic ile turnuva direktörü Craig Tiley tarafından yapılan açıklamaların ardından belirsizlik sona erdi ve dünya bir numarası, yeni yılın ilk Grand Slam’inde mücadele edecek.

Yine Avustralya’da yapılan ATP Cup’tan çekilen Novak Djokovic’in, aşı olup olmadığı ise hâlâ resmiyete kavuşmadı. Sırp yıldız, organizasyonda tıbbi muafiyetle mücadele edecek.

Melbourne’ün yer aldığı Victoria eyaleti kuralları gereği tenisçilerin, korta çıkabilmek için ya aşılı ya da özel tıbbi muafiyetinin olması gerekiyor. Avustralya İçişleri Bakanı Karen Andrews ise yaptığı açıklamada, “Avustralya Tenis Federasyonu, Avustralya Açık’a aşısız bir oyuncunun katılmasına izin verse de, ülke sınırları içinde koşulları belirleyecek olan hükümettir” dedi.

17 Ocak’ta başlayacak Avustralya Açık öncesi 34 yaşındaki Djokovic, sosyal medyadan yaptığı açıklamada mutluluğunu paylaşırken Craig Tiley, sırp tenisçinin durumunun iki bağımsız kaynak tarafından denetlendiğini açıkladı.

Novak Djokovic’in paylaşımı:

Avustralya Açık Turnuva Direktörü Craig Tiley: “Novak Djokovic’e özel bir muamele yok”

The Today Show‘a katılan Avustralya Açık’ın turnuva direktörü Craig Tiley, bu muafiyetin Sırp tenisçiye özel bir izin olmadığını belirtti. Tıbbı muafiyet için 26 oyuncunun başvuru yaptığını, yalnızca bir kısmının kabul edildiğini, tıbbi muafiyetin gerekçesini açıklayıp açıklamamanın Djokovic’e kalmış olduğunu söyledi.

Craig Tiley’in açıklamaları:

Rus raket Nata Vikhlyantseva, sosyal medya hesabından mesaj paylaştı: “Ne yazık ki, bu yıl Avustralya Açık’a katılamayacağım. Son birkaç turnuvadaki performansımdan memnunum ve Avustralya’da oynamak istiyorum ama Sputnik aşısı halen onaylanmadı. Her zaman harika turnuvalar düzenleyen Avustralya Açık ekibine ve tüm katılımcılara iyi şanslar!”

Anıl Araslı: “Birçok isme göre Novak Djokovic’in katılımı, organizasyonun verdiği bir karar ve kılıfına uyduruldu”

Türkiye’nin en çok dinlenen tenis podcastlerinden Raket Servis’ten Anıl Araslı, bu kararı şöyle değerlendirdi: “Sağlık muafiyeti sadece Novak Djokovic’e tanınmıyor fakat Djokovic’in aşı karşıtlığı ile bilinmesi ve geçmişte düzenlediği organizasyonda ciddi Kovid vakaları yaşandığı için bu alanda oldukça sabıkalı bir isim.”

Rafael Nadal ve Naomi Osaka dönüyor

Melbourne’de dokuz kez kupa kaldıran Djokovic ve Sırp tenisçinin 20 Grand Slam zaferiyle zirveyi paylaştığı Rafael Nadal, koronavirüsü atlattı. İspanyol raketi uzun bir aranın ardından tekrar kortta seyretme fırsatı bulacağız. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında yaşadığı mental inişler-çıkışlar sebebiyle kortta istikrarlı şekilde izleyemediğimiz Naomi Osaka, elit sahneye dönüşüne hazırlanan bir diğer isim.

Roger Federer, Serena Williams ve Dominic Thiem, 2022 Avustralya Açık’taki önemli eksikler. 

Yazan: Doğa Üründül ve Sedat Efekan Özener

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.