Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

20 yıldır aranan mafya patronu, Google Maps yardımıyla yakalandı

20 yıldır polisten kaçan mafya patronu, yerinin Google Maps’te tespit edilmesinin ardından tutuklandı. 61 yaşındaki İtalya vatandaşı Gioacchino Gammino, “Manuel” takma adıyla yaşadığı İspanya’nın Galapagar kentinde yakayı ele verdi.

“Manuel” takma isimli Gioacchino Gammino, 2002’de Roma’da bulunan bir cezaevinden kaçmış ve ertesi yıl cinayet suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. “Stidda” olarak bilinen Sicilyalı bir mafya grubunun mensubu olan Gammino, İtalya’nın en çok aranan gangsterlerinden biriydi.

Polis, Google Street View’da bir manavın önünde Gioacchino Gammino’ya benzeyen bir kişinin tespit edilmesinin firari mafya patronunun yakalanmasında önemli bir rol oynadığını söyledi. Bir süredir Gammino’nun İspanya’da olduğuna dair istihbaratlar alan Sicilya polisi, mafya patronunun Galapagar şehrindeki El Huerto de Manu (Manu’nun Bahçesi) adlı manavın önünde biriyle konuştuğunu gösteren fotoğraf sonrasında harekete geçti.

Gammino’yu çenesinde bulunan yara izi ele verdi

Soruşturmanın hızlanmasının ardından polis, Gammino’nun yerini, Manu’nun Bahçesi adlı manavın yakınlarında ve şu anda kapalı bulunan Cocina de Manu adlı restoranın Facebook sayfasında bulunan fotoğrafları inceleyerek tespit etti. Restoranın Facebook sayfasında Gammino’nun aşçı kıyafetleriyle fotoğrafları bulunduğu ve çenesinde bulunan yara izinin de görülmesiyle kimliğinin kesin olarak tespit edildiği belirtildi.

Gammino 17 Aralık’ta tutuklansa da yakalandığı dün (5 Ocak) La Repubblica gazetesi tarafından duyuruldu.

“Beni nasıl buldunuz?”

Gammino’nun tutuklanmasının ardından polise, “Beni nasıl buldunuz? Ben 10 yıldır ailemi bile aramadım” dediği öğrenildi.

İtalya emniyetinin Mafyayla Mücadele Birimi Direktör Yardımcısı Nicola Altiero, Reuters’a verdiği demeçte, Gammino’nun şu an İspanya’da gözaltına tutulduğunu ve şubat ayının sonuna kadar İtalya’ya getirilmesini umduklarını söyledi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.