Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partili Metin Gürcan için 20 yıl hapis istemi

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kurucular Kurulu Üyesi Metin Gürcan hakkında “siyasal ve askeri casusluk” suçlaması ile hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede savcılık, Gürcan için 20 yıla kadar hapis cezası talep etti.

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Metin Gürcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “siyasi ve askeri casusluk” suçlamasıyla başlattığı bir soruşturma nedeniyle 26 Kasım 2021’de İstanbul’da gözaltına alınmış ve aynı gün Ankara’ya sevk edilmişti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde 28 Kasım’da ifadesi alınan Gürcan, ertesi gün (29 Kasım) akşam saatlerinde Ankara Adliyesi’ne sevk edilmişti. Gürcan, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesince tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Metin Gürcan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame düzenlendi. İddianamede savcılık, Gürcan hakkında 20 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Teknik ve fiziki takip sonucunda Gürcan’ın yabancı devlet görevlileriyle yaptığı görüşmelerin ortaya çıktığı aktarılan iddianamede, elde edilen fotoğraflara yer verildi. İddianamede, Gürcan’ın “devletin gizli kalması gereken bilgilerini para karşılığında yabancı devlet görevlilerine verdiği” öne sürüldü.

Gürcan, iddianamede yer alan ifadesinde 2019 yılından itibaren talep eden kişi ve kurumlara danışmanlık hizmeti verdiğini belirtti. Danışmanlık hizmetlerini Türkiye ve Türkiye’ye komşu birçok ülkeye ilişkin verdiğini aktaran Gürcan, bu bilgilerin herkesin erişimine açık olduğunu, casusluk faaliyeti yürütmediğini ve gizli belgeler paylaşmadığını öne sürdü. Gürcan, diplomatlarla düzenli olarak görüştüğünü, analizler sunduğunu, karşılığında para aldığını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.