Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu açılışta buluştu: “Bu ülkeye huzur ve barış gelecek”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “Yuvamız İstanbul” projesi kapsamında 30 kreş için toplu temel atma töreni düzenledi. Törene, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da katıldı. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, “13. cumhurbaşkanı Millet İttifakı’ndan seçildikten sonra ülkemizin bütün çarkları dönecek, altı ay içinde Türkiye’ye huzur gelecek” dedi. 

Haber : Ali Macit

Kamera & Kurgu: Cenk Narin

İmamoğlu’ndan adelet ve eşitlik vurgusu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “çılgın projem” olarak adlandırdığı “Yuvamız İstanbul” projesi kapsamında bugün (7 Ocak) 30 kreş için daha temel atma töreni düzenlendi. Törende konuşan İmamoğlu, “Bu şehrin çocuklarının eşit olması yönetimimizin en kıymetli şiarı. Şehrin hangi semtinde yaşıyorsa yaşasın, bu şehrin nimetlerinden eşit seviyede faydalanmaları bizim en büyük arzumuz. Adil bir kent olmak çok önemli. Eşitlik duygusunun evde başlamasını sağlamak ve o evin içinde çocuklarla sağlamak toplumsal eşitliğin de kıymetli başlangıç noktası olacak” dedi.

150 kreş yapmayı planladıklarını anlatan İmamoğlu, “Bugün burada 30 yeni kreşimizin daha temelini atıyoruz. Bunlardan 23’ü bir temel atma törenidir, yedisi ise tekrar revize edilerek kreşe dönüşümünü sağlamak. ‘Yuvamız İstanbul’ çocuk etkinlik merkezi halinde de kullanıyor. Dar gelirli ailelerin olduğu semtlere kreş açarak çocuklarımızı kreşlerle buluşturuyoruz” diye konuştu.

Akşener’den derin yoksulluk vurgusu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasında derin yoksulluğa dikkat çekti. Akşener, “Bu derin bir yoksulluğun sardığı ailelerin çocuklarına sabah kahvaltısı, öğle yemeği, eğitim, öğretim, atanamamış çok vasıflı öğretmenlerimize iş alanı demek. Anneler ise kendilerini geliştirebilecek ya da ailelerine katkıda bulunabilecek, belki bir para kazanabilme imkânını sağlayacak. Bir kreşle çaresizliğin önündeki bir duvarı yıkıyorsunuz” dedi.

İyi ki biz 31 Mart’ta Millet İttifakı’nı canlandırmışız ve iki parti olarak belediye seçimlerine girmişiz. İyi ki büyükşehir ve il belediyelerini kazanma imkânını bulmuşuz” diyen Akşener, iktidara yönelik eleştirilerini şöyle sıraladı:

Üzülerek söylüyorum, AK Partili insanlar tarafından kazanılmışsa o ilçelerde zenginler oluşmuş. Onlar sadece AK Partili ama o ilçelerin diğer kalanı fukara. Belediyelerimizin yaptığı hizmetlerin her biri örnek alınması gereken bir hizmet biçimi. Bu çalışmalar Millet İttifakı’na yönelik oluşturulmaya çalışılan önyargıları yıkacak. Bu çalışmaların neticesinde de ben kalpten inanıyorum, 13. cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın adayı olacak.” 

Kılıçdaroğlu’ndan 13. cumhurbaşkanı mesajı

Törende konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da eğitimin önemine dikkat çekti. 4+4+4 eğitim sistemini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Kalkınma planlarında yok, milli eğitim şûralarında görüşülmemiş. Beş milletvekili kanun teklifi veriyor, hiçbiri eğitimci değil. Binlerce öğrencimizi kobay ettik ve bir kuşağı yok ettik. Bizim evlatlarımız ‘acaba yurtdışına gidersem daha iyi yaşar mıyım’ diye bir arayış içinde” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Kılıçdaroğlu, “Şundan eminim, 13. cumhurbaşkanını Millet İttifakı seçtikten ve koltuğa oturduktan sonra altı ay içinde bütün çarklar dönecek. Bu ülkeye huzur, barış gelecek. ‘Bir kâbustan uyandık’ diyeceğiz. Ne kadar çok kreşimiz olursa fırsat eşitliğini o kadar iyi yakalayabiliriz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.