Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Begüm Başdaş ile Yollarda (31): Av. Mahmut Kaçan ile Avrupa’nın sınırı Van

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından davet edilen uluslararası basından gazeteciler, geçen aylarda Van-İran sınır hattında duvarın örüldüğü yerlere götürüldü. Türkiye’nin sınırda ne tür güvenlik önlemleri aldığı bu gazetecilere gösterdiler. Büyük bir “tiyatro” olarak, bu duvarın tanıtımını sunma politikası yürütülüyor. Dünyanın her noktasından gelen gazeteciyi Van kentinde gördük. Sınır hattında alınan önlemler Türkiye’nin kendisinin tartıştığı politikaların sonucu olarak yürütülmüyor. Eleştiriler Türkiye’ye yönelik görülse de Ankara bu konuda yalnız değil ve aslında bu ülkeler tarafından ekonomik olarak teşvik ediliyor.

Yollarda’nın 31. bölümünde Begüm Başdaş, Van Barosu Yönetim Kurulu üyesi ve mülteci hakları alanında çok önemli çalışmaları olan Av. Mahmut Kaçan ile Türkiye-İran sınırında ölümlere neden olan göç politikalarını ve Türkiye’nin bu sınırda şiddetli bir şekilde uyguladığı geri itmeleri konuştu. Av. Kaçan ayrıca Türkiye’ye ulaşan mültecilerin sığınma süreçlerine ve kayıt işlemlerine erişimde karşılaştıkları engelleri anlattı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.