Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1 takımlarından Alfa Romeo’nun pilotu Guanyu Zhou, Kobe Bryant’a olan hayranlığı nedeniyle 24 numarayı seçti

Formula 1’de yarışan ilk Çinli sürücü olacak Alfa Romeo pilotu Guanyu Zhou, trajik bir helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden basketbol efsanesi Kobe Bryant’a olan hayranlığı nedeniyle yarışacağı numaranın 24 olacağını açıkladı. 

Bir süredir Formula 2’de yarışan Guanyu Zhou, yeni sezonda Formula 1 takımlarından Alfa Romeo için mücadele edecek. Formula 1’de boy gösterecek ilk Çinli pilot olmaya hazırlanan Zhou, yarışacağı numaranın 24 olacağını açıkladı. 22 yaşındaki ismin bu numarayı tercih etmesinin ise özel bir sebebi var. SPEEDWEEK’e konuşan Zhou, 26 Ocak 2020’de geçirdiği helikopter kazasının ardından hayata veda eden basketbol efsanesi Kobe Bryant’a olan hayranlığı nedeniyle 24 numarayı tercih ettiğini belirtti. Kobe Bryant ile özdeşleşen “Black Mamba” felsefesine verdiği önemin altını çizen Zhou, ”Kobe, motor sporlarına kıyasla basketbolla daha çok ilgilendiğim zamanlarda benim için büyük bir ilham kaynağıydı. Beni en çok etkileyen ise iş ahlakıydı. Döneminin en iyi oyuncusu olarak kabul edilse de yorulmadan kendini geliştirmeye devam etti. Sabah dörtte kalktı, antrenman yapmaya başladı, ardından çocuklarını okula götürdü ve antrenman yapmaya devam etti” diye konuştu. Çinli pilot ayrıca, “Ayrıca altı kere dört, 24 eder ve altı benim ülkemdeki en uğurlu sayıdır” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.