Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Meclisi’nde “villa tipi lojman” tartışması – İYİ Partili Taylan Yıldız’ın soru önergesi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ocak ayı olağan meclis toplantısı bugün (10 Ocak) Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Toplantı, eski İBB Genel Sekreteri ve şu anki Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu tartışmaları ile başladı. Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş döneminde inşa edilen ve AKP’li ilçe belediye başkanları tarafından kullanılan Florya Atatürk Ormanı’ndaki villa tipi lojmanları gündeme getiren İBB İYİ Parti Meclis Üyesi Taylan Yıldız’ın soru önergesi, oturumu yöneten AKP’li Zeynel Abidin Okul tarafından “gayri ciddi” bulunarak reddedildi. 

Toplantıda AKP’li isimler ile CHP’liler, İBB’ye karşı başlatılan “terör teftişi” nedeniyle tartıştı. Sözlü tartışma büyümeden sona erdi.

Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş döneminde AKP’li belediye başkanlarına tahsis edilen Florya Atatürk Ormanı’ndaki villa tipi lojmanlar geçen günlerde kampüs olarak kullanılması için İstanbul Planlama Ajansı’na (İPA) tahsis edilmişti. İYİ Partili Meclis Üyesi Taylan Yıldız bugünkü meclis toplantısında konuyu gündeme getirdi. Yıldız’ın, “Florya Atatürk Ormanı’ndaki villa tipi lojmanlara ne kadar para harcandı?” soru önergesi, oturumu yöneten AKP’li Zeynel Abidin Okul tarafından “gayri ciddi” bulanarak reddedildi. 

AKP’li isimden “ret”

İYİ Partili Taylan Yıldız, “İstanbul Planlama Ajansı’nın katkılarını değerlendirmek ve oradaki çalışmalara katılmak üzere bu bahsi geçen 14 tane lojmanın olduğu yere ben de gitmiş bulundum. Maalesef şunu gördüm, 13 tane ilçe başkanımızın ve Sayın Kadir Topbaş’ın kendileri için yaptırdıkları köşkler var. Bunları zaten kamuoyu biliyor ama kamuoyunun belki bilmediği bir şey vardır. O da şu orada neredeyse olimpik havuz büyüklüğünde de bir havuz yaptırılmış ve sadece bu belediye başkanlarının kullanması üzerine. Benim sorum şu, ‘İBB’nin kaynakları kullanılarak bu havuzun bakım, onarım ve masrafları İstanbullular’a ödetilmiş midir, İstanbul’daki o ilçelerde yaşayan sayın belediye başkanlarımızın hizmetine sunulmasının vatandaşımıza, İstanbullulara maliyeti ne olmuştur?’ Ben bunu merak ediyorum” dedi.

AKP’li Zeynel Abidin Okul, “Artık işin ciddiyetinden uzaklaşıyoruz. Yani bununla ilgili soru önergesi verildi. ‘Nereye ne harcanıyor’ diye artık bunun böyle cılkını çıkarmaya gerek yok. Gayri ciddi buluyorum” diyerek soru önergesini reddetti.  

İETT tartışması 

AKP’liler, son bir yılda İETT tarihinde görülmemiş oranda kaza yaşandığını, bakım yapan firmanın yeterli olmadığını, şoförlere zam yapılmadığı için birçok çalışanın işten ayrıldığını, bu nedenle kalan şoförlerin fazla çalıştığını, telemetre sitemine yatırım yapılmadığını ve bakımların iyi yapılmadığını, şoförlere mobbing uygulandığını belirterek, İETT’ye neden yeni araç alınmadığını ve kazaların önlenmesi için çalışma yapılıp yapılmadığını sordu. AKP’liler, Özgür Karabat’ın İETT ile ilgili verdiği bilgilerin yalan olduğunu da öne sürdü.

Bu iddialara yanıt veren CHP’li Mesut Kösedağ, mart- haziran ayları içinde İETT filosuna 160 yeni otobüsün katılacağını, sadece İETT’nin her gün 10 milyona yakın yolcu taşıdığını, AKP’nin toplu taşımayı siyasete alet ettiğini, ulaşımın partisinin olmaması gerektiğini söyledi. İstanbullular’ın akaryakıta gelen zamlar nedeniyle toplu ulaşıma yöneldiğini ve hiçbir şoförün 18 saat çalışmadığını belirten Kösedağ, otobüs kazalarının yeni dönemde azaldığını vurguladı. CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da siyaset yapmak uğruna iftira atıldığını ve özür dilenmesi gerektiğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.